Multe dintre urgentele medicale apar pe nepregatite, iar acestea prezinta un risc crescut pentru sanatatea pe termen lung sau chiar pentru viata persoanei care necesita ajutor medical. Pentru situatiile neprevazute si pentru un suport medical cat mai rapid si mai eficient, cei de la Apple au creat o functionalitate care vine in sprijinul persoanelor cu probleme medicale, a persoanelor care sunt expuse unui risc crescut de accidentare sau chiar si a persoanelor obisnuite, care simt nevoia de un plus de siguranta in vietile lor si care decid sa fie preventivi in ceea ce priveste cazurile extreme in care viata lor poate fi pusa in pericol. Avand acest scop primordial, Apple a dezvoltat o solutie pentru toti utilizatorii, oferindu-le posibilitatea de a crea un ID medical de pe dispozitivele lor iPhone.

Ce este un ID medical?

ID-ul medical este functionalitatea care iti permite sa setezi una sau mai multe persoane din agenda ta de contacte care, in momentul in care intampini o problema medicala si folosesti functionalitatea S.O.S urgente pentru a apela serviciile de urgente, va primi automat un mesaj cu localizarea ta. Altfel spus, daca ai setat un ID medical, in momentul in care apelezi la urgente, persoana setata de catre tine va primi un mesaj cu locul in care te afli pentru a putea ajunge la tine si, daca este necesar, pentru a-ti putea oferi un prim ajutor pana la sosirea echipajelor de interventie.

Pe langa asta, este foarte util si chiar recomandat sa ai setate informatiile medicale fie ele obisnuite (precum inaltimea, greutatea sau grupa sanguina) sau critice (precum medicatiile pe care le iei, afectiuni medicale sau alergii), in aplicatia Sanatate. Poate te intrebi de ce este util sa ai setate aceste informatii medicale si ce legatura are cu ID medical. Ei bine, acesta este alt avantaj pe care ti-l ofera, deoarece ID-ul medical poate ajuta echipele de interventii de urgenta sa aiba acces la informatiile tale medicale din ecranul de blocare, fara sa le fie solicitata introducerea codului tau de acces. Astfel, toate informatiile medicale pe care le-ai setat pot fi vazute de catre persoanele autorizate sa iti ofere asistenta medicala.

Cum se configureaza un ID medical?

 

  • Deschide aplicatia Sanatate si atinge fila Rezumat.
  • Atinge poza ta de profil din coltul din dreapta sus.
  • Sub fotografia ta de profil, atinge ID medical.
  • Atinge Editati in coltul din dreapta sus.
  • Pentru a face ID-ul medical disponibil de pe ecranul de blocare al dispozitivului tau iPhone, activeaza optiunea Afisare cand este blocat, iar pentru a partaja ID-ul medical cu serviciile de urgenta, activeaza Partajare in timpul apelului de urgenta.
  • Introdu informatiile despre sanatate, precum data nasterii, alergii si grupa sanguina, medicatiile, alergii si reactii etc.
  • Apasa OK.

Efectuarea unui apel de urgenta si accesarea unui ID medical

  1. Acceseaza ecranul de blocare, apoi atinge Urgenta.
  2. Efectueaza un apel sau selecteaza butonul ID medical.

iOS 16 apel

Consideram aceasta functionalitate ca fiind foarte eficienta si chiar te incurajam sa o activezi, deoarece, pana la urma, ID medical iti ofera un avantaj in situatiile de urgenta, un sprijin in plus care poate fi mai mult decat necesar.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentTot ce trebuie sa stii despre Google Pixel 7a
Articolul următorTot ce trebuie sa stii despre seria OnePlus 11
Sunt o persoana dinamica, cu o viziune din ce in ce mai focalizata spre era tehnologiei si a digitalizarii si cu o dorinta constructiva de a descoperi cele mai noi informatii din lumea ”geeksilor”. Ma bucur sa am ocazia de a impartasi conceptele si noutatile descoperite pe parcursul exploatarii acestui domeniu si de a le aprofunda impreuna cu voi.