Apple a avut ieri prima prezentare de noutati din acest an, facandu-si aparitia generatia a 3-a de iPhone SE, iPad Air 5, un produs nou Mac Studio cu un nou monitor pentru profesionisti.

iPhone 13 cu culoare verde

Desi seria 13 a telefonului nu este o noutate, cei de la Apple au decis sa aduca in prim plan o noua culoare. Toate cele 4 modele (13 mini, 13, 13 Pro si 13 Pro Max) vor avea un model cu culoarea verde.

iPhone 13

Generatia a 3-a de iPhone SE

Apple a prezentat mult asteptatul iPhone SE. Telefonul ramane cu designul cu care deja ne-am obisnuit cu butonul HOME, dar de data asta sub capota gasim cel mai nou procesor de la compania americana, A15 Bionic, cu capacitati 5G si camere imbunatatite.

Telefonul vine cu un display de 4.7 inchi, camera de 12 MP cu o diafragma de 1.8, tehnologie 5G, sistem de operare iOS 15 si va fi disponibil la precomanda din 18 martie.

iPhone SE

iPad Air 5

iPad Air 5 este cel mai performant si versatil iPad Air de pana acum. Cea mai mare schimbare fata de versiunea anterioara este aparitia propriului procesor M1. Noul cip ofera o crestere uriasa de performante, chiar si in cele mai solicitante aplicatii si fluxuri de lucru, de la editare de videouri 4K pana la jocuri cu grafica de ultima generatie.

Camera frontala de 12 MP cu tehnologia Center Stage se roteste automat pentru a-i tine la vedere pe cei din fata camerelor. In cazul in care noi persoane se alatura cadrului general ele sunt automat recunoscute si camera va incerca sa ii tina si pe ei in cadre de fiecare data.

Camera de pe spatele iPad-ului este tot de 12 MP si le permite celor care il utilizeaza sa captureze fotografii clare, video-uri cu o rezolutie de pana la 4K, sa scaneze documente si sa se bucure de experiente de AR (realitate augumentata).

Noile modele vin echipate cu modem 5G, cu variante cellular (prin eSIM) si wifi only (Wi-Fi 6). De asemenea, portul Type-C ofera o incarcare de doua ori mai rapida decat cel de pe versiunile anterioare, dar si posibilitatea de a conecta mai multe accesorii la el.

iPad air

Mac Studio + Studio Display

Dupa prezentarea modelelor portabile, Apple a venit cu un sistem desktop numit Mac Studio. Acesta face parte dintr-o noua categorie situata intre Mac Mini si Mac Pro. Are un design bazat pe Mac mini, dar cu un corp mai inalt si racire mai buna.

In mod normal, Mac Studio vine cu cipul M1 Max, acelasi care se gaseste pe modelele de top ale Macbook Pro 2021, iar pentru cei care doresc mai multa putere si mai mult de 64 GB RAM, Apple vine cu un alt „monstru”, mai exact M1 Ultra, ceea ce combina doua procesoare M1 Max si permite utilizatorilor sa foloseasca pana la 128 GB RAM.

Pe langa Mac Studio, Apple a mai venit cu un monitor de 27 inchi, 5K retina. Monitorul vine cu o camera frontala de 12 MP cu Center Stage, 3 microfoane si 6 difuzoare.

Mai multe informatii despre noile lansari de la Apple puteti vedea AICI.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook