Anul acesta, la CES, Samsung a oferit publicului o privire de ansamblu asupra ultimelor inovatii si produse, printre care s-au numarat TV-urile, monitoare, smartphone-uri, chiar si device-uri cu conexiuni multile cum a fost SmartThings Station. In timp ce compania are un lineup impresionant de produse care vor fi lansate anul acesta, Samsung detine si tehnologia cu care sa se mandreasca. De data aceasta este vorba despre cel mai luminos display OLED de pe un smartphone care poate atinge peste 2000 nitsi.

Acest tip de panou dezvoltat de Samsung utilizeaza aceeasi tehnologie care se gaseste si pe display-urile integrate pe cele mai noi TV-uri ale sale, fiind vorba de modelele S90C si S95C, cu o luminozitate identica. Astfel, ca urmare a acestei reusite s-a atins pragul UDR (Ultra Dynamic Range) si a fost certificat de catre UL Solutions – o companie care se desemneaza ca fiind “lider stiintific global de siguranta” si care ajuta companiile “sa demonstreze siguranta, sa imbunatateasca sustenabilitatea, sa intareasca securitatea, sa livreze calitate, sa gestioneze riscurile si sa fie in conformitate cu reglementarile in vigoare”. UL Solutions a acordat celor de la Samsung doua certificari, UDR 1500 si UDR 2000, care atesta faptul ca display-ul OLED poate atinge nivele de 1500 si 2000 nitsi.

Desi poate ca nu vei fi putea sa obtii manual din setari o luminozitate maxima, aceasta va putea fi utila si se va seta automat in zilele insorite sau in conditii de iluminare puternica. Cand vine vorba de smartphone-uri, expunerea la lumina puternica se poate intampla cu usurinta deoarece purtam cu noi telefonul peste tot. Fara luminozitatea maxima a ecranului, afisajul ar parea spalcit si aproape imposibil de citit fara un ecran care sa ofere cel putin 1500 nitsi.

Display-ul generatiei curente de flagship-uri Samsung, respectiv modelul Galaxy S22 Ultra, poate atinge o luminozitate maxima de 1750 nitsi. Cu toate acestea, panoul alimentat pe seria iPhone 14 Pro are o luminozitate maxima de 2000 nitsi, avand tehnologie LTPO Super Retina. Totusi, ce este diferit la noul UDR 2000 nitsi? UDR sau Ultra Dynamic Range creste intervalul dinamic si face continutul sa para mai viu si mai stralucitor. Daca consideram ca “ultra” este mai avansat decat “high”, noul panou UDR ar avea un interval dinamic mai bun decat generatiile actuale de flagship-uri Samsung.

Deocamdata nu avem nicio stire care sa confirme, insa am putea vedea pe viitorul Galaxy S23 Ultra un display care nu doar ca va concura cu cel de la seria iPhone 14 Pro, insa va avea si un interval dinamic mai avansat decat ce ofera piata la momentul actual, facandu-l cel mai bun display de pe un telefon din toate timpurile.

Sursa foto: Samsungdisplay.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook