Exista mai multe moduri pentru transferul fisierelor de pe smartphone-ul tau Android pe PC. In anumite momente vrei sa transferi fotografii sau melodii, in alte momente ai nevoie de documente sau prezentari pentru munca. Iata care sunt cele mai utile aplicatii si metode:

AirDroid

AirDroid

Una dintre cele mai folosite aplicatii pentru transferul fisierelor este AirDroid. Cu aceasta aplicatie poti face si alte lucruri precum primire si trimitere de SMS/MMS de pe computer, vizualizare notificari si altele. Poti chiar sa iti gasesti telefonul pierdut, sa folosesti camera sau alte aplicatii preferate. De asemenea, poti transfera rapid imagini sau documente de pe telefonul tau direct pe computer. 

Stocarea in cloud

O alta metoda excelenta de a transfera fisiere de pe Android pe PC si invers este stocarea in cloud. Exista mai multe aplicatii din care poti alege precum: Dropbox, Google Drive, Box.com s.a. Transferul se face in mod simplu si rapid. Se incarca fisierul in cloud pe un singur dispozitiv si dupa se poate accesa de pe alt dispozitiv. 

Feem v4

Freem v4

Freem este o aplicatie simpla care faciliteaza rapid accesul la documente. Transferul se realizeaza prin conectarea la aceeasi retea Wi-Fi. Se pot folosi telefoane mobile, tablete, computere, laptopuri sau orice alt device. Se descarca aplicatia Feem pe dispozitivul dorit si se instaleaza. Dupa poti transfera orice doresti de pe si catre acele dispozive. Nu este necesar sa ai mereu Wi-Fi conectat, ci poti crea o retea locala pentru transfer. Este o metoda de transfer eficienta, iar designul aplicatiei arata bine. 

Resilio Sync

Resilio

Resilio este de fapt aplicatia din trecut BitTorrent Sync. Resilio functioneaza precum stocarea in cloud. Diferenta consta in faptul ca propriul tau PC sau laptop este folosit ca server de stocare. Cu ajutorul acesteia, poti sincroniza datele sau transfera fisiere asa cum doresti. Aplicatia este utila atunci cand ai date confidentiale si este permis sa le stochezi in alte parti. Resilio este disponibila in varianta gratuita, dar cu utilizare limitata. Avantajul este ca poti inlocui cu usurinta stocarea in cloud, dar necesita o documentare pentru a se utiliza cu usurinta.

In situatia in care nu doresti sa utilizezi o aplicatie pentru transferul fisierelor, exista si alte modalitati:

  • Transfer prin Bluetooth pentru fisiere mai mici;
  • Conectare dispozitive prin cablu USB, utilizand hard disk-uri externe sau memorii USB;
  • Utilizare e-mail sau chat pentru partajarea pozelor si a fisierelor;
  • Utilizare carduri microSD compatibile cu telefonul tau;
  • Conectare directa prin cablu de date/incarcare. 

Metodele mai sus prezentate reprezinta variantele cele mai utilizate in transferul fisierelor de orice tip, fie ca sunt poze, melodii, respectiv documente, de pe un dispozitiv Android pe PC/laptop sau vice-versa.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook