Codul este limbajul folosit pentru a crea un software, site-uri web si aplicatii. Cererea pe piata IT este tot mai mare intrucat este nevoie de digitalizare in orice domeniu pentru ca oamenii sa aiba mai usor acces la produsele si serviciile oferite de companii. Codarea incepe sa fie o abilitate tot mai necesara in viata noastra si nu are varsta, iar acest lucru imi aminteste de cuvintele lui Steve Jobs: ”Cred ca toata lumea ar trebui sa invete sa programeze […] pentru ca te invata cum sa gandesti.”

Astfel, daca esti pasionat de codare si nu prea stii de unde sa incepi, iti propunem cateva aplicatii mobile pentru a putea invata teoretic si practice de oriunde te afli.

Codecademy Go

Aplicatia este exact ce ai nevoie pentru a invata usor bazele codarii. Cu ajutorul Codecademy Go zilnic poti practica cate putin in micile pauze. Aplicatia de coding pentru mobil este mult mai eficienta decat varianta desktop deoarece nu mai trebuie sa iei cu tine un laptop. Codecademy Go vine cu notiuni de web development, data science, computer science, HTML si CSS, Python, JavasCRIPT, SQL si nu numai.

CodeGym

Cu aceasta inveti rapid Java direct de pe smartphone, intrucat contine diverse jocuri cu informatii teoretice de coding pentru a le retine mai usor. In aplicatie vei gasi 1200 de task-uri prin care sa inveti Java mai eficient si aproximativ 600 mini lecturi utile. Concret, cu aplicatia CodeGym inveti sa scrii cod, sa-l corectezi si sa faci mini proiecte singur.

Code.Hub

Aplicatia te invata 13 limbi diferite de codare, unde poti afla despre Python, Node, Express, HTML si CSS. Cursurile sunt complete si te indruma spre rezolvarea problemelor care pot aparea in aceasta industrie. Code.Hub iti formeaza bazele informaticii si deprinzi informatii fundamentale si utile daca iti doresti sa ai o cariera in acest domeniu. Un aspect important de mentionat aici este ca aplicatia este disponibila doar pe Android.

Coursera

Este o platforma online de invatare unde poti invata de la cei mai buni profesori de la universitati si companii de top. In aceasta aplicatie gasesti o multime de cursuri cu informatii utile pe diverse domenii, inclusiv IT. De asemenea, in urma unui curs parcurs, poti obtine certificari recunoscute de angajatori pentru ceea ce iti doresti. Gasesti cursuri de programare in Python, C++, Java, R de la Google, IBM, Facebook si universitati cunoscute international.

The Programming Hub

Aplicatia este una completa ca nivel informational daca vrei sa inveti gratuit programare si coding cu HTML, Javascript, C, C++, C#, Swift, Python, R Programming, Java, Artificial Intelligence, CSS si multe altele. Incluzand o multime de informatii utile si complete, poti invata usor si programa ca un expert dupa ce le parcurgi cu atentie. Este o aplicatie ideala avand peste 5000 de programe si exemple de cod pe care sa le analizezi si peste 20 de cursuri.

Tu ce aplicatie mobila utilizezi pentru a invata bazele programarii si codingului?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook