Iti doresti sa iti stii familia in siguranta oriunde s-ar afla, cunoscandu-le locatia, dar nu te-ai decis inca care ar fi cea mai buna solutie? Poate cauza serioase stari de neliniste sa nu poti afla unde sunt localizati membrii familei, in special daca sunt copii sau persoane in varsta carora le este mai dificil sa iasa din situatii in care s-au pierdut si nu stiu unde se afla. Tocmai de aceea, pentru a fi linistit in aceasta privinta si a te asigura ca persoanele in cauza se afla pe drumul cel bun iti prezentam cele mai bune aplicatii de localizare disponibile la momentul actual:

1. Let Your Partner Know You’re Safe: Life360

Life360 te ajuta sa afli unde sunt persoanele dragi tie si le specifica si lor locatia in care te afli tu. Iti permite sa vizualizezi in timp real locatia celor care si-au dat acordul, intrucat este ilegal sa urmaresti pe cineva fara acordul lor. Astfel, vei avea mereu la dispozitie timpul in care un membru pleaca sau soseste intr-un punct specific, precum scoala, munca sau alte locatii. Aplicatia mai detine si o functie de chat pentru a putea comunica cu persoanele.

 

life360-min

2. Glympse

Pastreaza legatura cu familia ta cu aceasta aplicatie gratuita, rapida si usor de utilizat. Glympe este una dintre cele mai bune aplicatii mobile disponibile gratuit care iti ofera in timp real prin GPS locatia membrilor familiei sau persoanelor de care esti interesat.

Cu ajutorul Glympse poti trimite update-uri de locatie, astfel ca cei vizati vor sti cand si unde va avea loc intalnirea la restaurant sau activitatea planuita, dar si sa ceri update-uri de locatie pentru a afla cat timp mai ai de asteptat pana cand colegul de munca ajunge la locul stabilit. Mai mult de atat, poti crea un grup pentru a vedea pe harta unde se afla fiecare in raport cu terenul de fotbal unde aveti planuita iesirea de dupa job.

glympse

3. FamiSafe

Daca esti in cautarea unei aplicatii de localizare anonima creata special pentru copii sau persoane in varsta cu probleme de memorie, FamiSafe este exact ceea ce cautai. Iti ofera alerte in timp real despre copii sau batrani cand au ajuns sau parasit o locatie stabilita si iti mentine optim nivelul de stres cu privire la siguranta lor.

famiSafe

4. Google Maps

Probabil cea mai raspandita aplicatie de harti online, Google Maps a introdus si o functie dedicata pentru distribuirea locatiei cu contactele tale prin care poti vizualiza in timp real unde se afla prietenii tai sau familia. Serviciul este extrem de intuitiv si usor de folosit si are o serie de optiuni folositoare:

– poti selecta persoanele din lista de contacte pentru care vrei sa-ti distribui locatia si poti seta durata pentru cat timp va fi disponibila distribuirea;

– locatia este precisa si distribuita in timp real;

– ofera suport pentru iOS si Android;

– mentine un istoric al locatiilor tale trecute.

google Maps

5. Google Family Link

Family Link este o aplicatie dezvoltata de gigantul Google al carei scop este sa ofere controale parentale in mod gratuit si descoperirea locatiei. Aceasta este una dintre cele mai eficiente aplicatii de localizare pentru a va gasi copiii aflati in miscare cu smartphone-ul. In managerul de optiuni vom gasi mai multe functii importante, printre care controlul asupra permisiunilor pe care fiecare aplicatie il detine. Timpul petrecut in fiecare aplicatie poate fi monitorizat si limitat la o durata zilnica, iar continutul web blocat in cazul site-urilor pentru adulti.

Puteti bloca de la distanta dispozitivul copilului, aplicatiile de mesagerie sau limita durata pe care o petrece in aplicatii. Mai puteti determina cat de exacta este locatia prin setarea modului de precizie: acuratete maxima, salvarea bateriei sau doar dispozitiv. O alta functie extrem de utila si rareori intalnita altundeva este controlul asupra cumparaturilor pe care le face copilul in Play Store, putand aproba cardul folosit sau bloca complet. Nu in ultimul rand, aplicatia ofera locatia copilului in timp real si este usor de navigat prin optiunile disponibile.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook