Exista o multime de aplicatii sau device-uri care masoara pasii si ofera o experienta mai placuta a exercitiilor fizice. Faptul ca stii cu exactitate cati pasi ai facut, te ajuta sa mentii ritmul si chiar sa il cresti – miscarea fiind benefica pentru sanatate. De mentionat ca unele date nu pot avea acuratete si precizie de 100%, insa sunt suficient de bune pentru a oferi o idee generala. Iata cele mai bune aplicati de masurare a pasilor pentru telefoanele Android:

Google Fit

Un bun inceput este Google Fit. Aplicatia ofera functia de pedometru si este compatibila cu toate smartwatch-urile Wear OS si bratarile fitness. Google Fit este complet gratuita si se poate descarca din magazinul Google Play. Se poate integra si cu alte aplicatii precum: Strava, MyFitnessPal, Runkeeper s.a.

Google Fit

Map My Walk

Pentru a fi motivat si a-ti atinge obiectivele de fitness, Map My Walk vine in ajutor. Aplicatia ofera planuri de antrenament si sfaturi pentru a te mentine in forma. De asemenea, exista o sectiune unde poti vedea traseul de mers pe jos si o comunitate de sportivi care sustin modul de viata sanatos.

Map My Walk

MyFitnessPal

MyFitnessPal este una dintre cele mai utilizate aplicatii pentru fitness, monitorizare calorii, distanta parcursa, apa consumata intr-o zi si multe altele. De precizat ca se utilizeaza impreuna cu alte aplicatii. Astfel, vei avea nevoie de o aplicatie Google Fit cu functie de pedometru si apoi MyFitnessPal o sa preia datele. Aplicatia are o varianta gratuita pentru functii de baza si o varianta premium la un pret de 9.99$ pe luna sau 49.99$ pe an.

My fitness pal

Pedometer by ITO Technologies

Aplicatia are o interfata simpla cu functie de pedometru. Este mai mult utilizata pentru jogging, avand si un buton de pornire/oprire. De asemenea, poti tine evidenta caloriilor arse, a distantei, timpului alergarii sau mersulii pe jos si implicit viteza. Aplicatia este complet gratuita, dar cu reclame. O poti descarca din magazinul Google Play.

Pedometer

Step Counter – Pedometer

Aplicatia este utila pentru cei care doresc sa monitorizeze distantele parcurse pe jos si durata deplasarilor. Are o interfata moderna si ofera grafice detaliate din ultima zi, saptamana sau luna. Astfel, vei putea monitoriza constant activitatea fizica. Step Counter – Pedometer nu necesita inregistrare si nu utilizeaza GPS-ul. Acest lucru duce la economisirea bateriei telefonului. Aplicatia este disponibila gratuit si se poate descarca din magazinul Google Play.

Step counter

Exista si alte aplicatii dedicate pentru dispozitivele de fitness (cum este Fitbit). Cele mai multe dintre bratarile fitness sau smartwatch-uri au propriile lor aplicatii. Acestea tin evidenta pasilor, caloriilor arse, nivelului de stres, scarilor urcate si numai. Sunt o solutie optima pentru cei care doresc sa achizitioneze un astfel de dispozitiv. Prima data este recomandat sa incerci aplicatiile disponibile pe bratara ta de fitness si daca nu esti multumit poti alege oricand o alta aplicatie care ofera o precizie mult mai buna a datelor.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook