In special, in calatoriile lungi mijlocul de transport cu masina a devenit indispensabil. O practica foarte buna este sa nu utilizati smartphone-ul in timp ce conduceti. Cu toate acestea exista aplicatii care pot fi utile pentru a ajunge mai usor la destinatie. Prin intermediul asistentilor virtuali pe device-uri, puteti efectua apeluri sau trimite mesaje text, in timp ce aveti ambele maini pe volan. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai bune aplicatii pentru utilizatorii Android:

Android Auto

Una dintre cele mai utilizate aplicatii pentru soferi este Android Auto. Odata instalata pe telefon, o puteti conecta direct la sistemul masinii. Android Auto face navigarea mult mai usoara in timp ce conduceti. In plus, existe si alte aplicatii de navigatie, continut audio, mesaje, apeluri care pot fi integrate cu Android Auto. Printre acestea se numara: Spotify, Google Maps, YouTube, Waze s.a. Astfel, puteti vedea rapid indicatii rutiere spre destinatie sau apela prietenii prin comenzi vocale.

Android Auto va ajuta sa fiti concentrati la condus si sa aveti in acelasi timp o calatorie mai usoara. 

Drivemode

Drivemode este o alta aplicatie foarte buna pentru condus. Aceasta raspunde la comenzile vocale, tocmai din considerentul de a ramane cu mainile pe volan si de a conduce in siguranta. Aplicatia se poate integra si cu Google Maps, Waze, HERE WeGo sau alte aplicatii pentru muzica. Notificarile pot fi complet dezactivate pentru a conduce in liniste. Interfata aplicatiei este simpla si usor de configurat. 

Asistentul Google

Asistentul Google este util pentru face o multime de lucruri, prin intermediul comenzilor vocale. De la redarea muzicii, apelarea unui prieten, trimiterea unui mesaj text sau cautarea de indicatii, Asistentul Google este un mod simplu de a utiliza smartphone-ul in timp ce conduceti. Nu este o aplicatie dedicata exclusiv modului de conducere, insa ofera functionalitati similare. Unele vehicule includ si Amazon Alexa, care este asemanator cu Asistentul Google.

Waze

Waze este o alternativa la Google Maps, oferind informatii aproape in timp real despre trafic. Veti fi notificati cu privire la posibile obstacole, trafic, blocaje, accidente sau drumuri in lucru. De asemenea, aplicatia ofera informatii despre benzinarii ieftine si schimba automat traseul, atunci cand este necesar. In plus, aplicatia are suport pentru Android Auto.

HERE WeGo

Este o aplicatie foarte buna pentru navigare GPS offline. Puteti descarca si utiliza harti in multe tari si chiar realiza colectii cu locurile pe doriti sa le vizitati. HERE WeGo este compatibila cu alte aplicatii printre care se numara si Android Auto. Aplicatia se comportanta foarte bine offline si ofera o navigare completa.

Aplicatii pentru muzica

Exista multe aplicatii de streaming audio, perfecte pentru a asculta muzica in calatoriile mai lungi. Astfel, este greu sa punem in aceasta lista doar o aplicatie de streaming audio. Printre cele mai populare aplicatii in randul utilizatorilor de Android, se numara: Spotify, Google Play Music, YouTube Music s.a. Oricare dintre acestea functioneaza perfect si in modul offline, atunci cand nu aveti conexiune la Internet.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook