O metoda recomandata pentru a spori confidentialitatea si securitatea datelor este PIN-ul, amprenta sau un model de 4 cifre ca sistem de blocare al aplicatiilor pe smartphone. Exista aplicatii special dezvoltate pentru a aduce un plus de siguranta, iar modul in care functioneaza este sa nu permita accesul privirilor indiscrete la anumite aplicatii. In acest fel, va puteti pastra in siguranta datele personale, cum ar fi galeria, datele bancare sau mesajele private de pe retelele sociale. In cele ce urmeaza, va vom ajuta cu cele mai bune solutii de blocare a aplicatiilor Android.

Apex Launcher

Apex Launcher

Apex Launcher ofera o interfata mult mai curata pentru ecranul de pornire, avand si functia de blocare a aplicatiilor. Are o multime de setari personalizabile, iconite, efecte de navigare sau posibilitatea de a ascunde anumite aplicatii pe care nu doriti sa le mai folositi sau nu vreti sa fie vizibile pentru alti ochi curiosi. Cea mai folosita functie este blocarea cu parola a anumitor aplicatii, avand scopul de a spori securitatea datelor. Apex Launcher este disponibil in Google Play.

Norton App Lock 

Norton App Lock

Cand discutam despre securitate cibernetica, Norton are un renume pe piata. Ofera protectie completa pentru securitatea device-urilor, inclusiv antivirus. Cei de la Norton au dezvoltat si o aplicatie gratuita de blocare a altor aplicatii. Pentru a face acest lucru se poate utiliza un cod PIN, o parola sau un model de 4 cifre ca sistem de blocare. Aplicatia vine si cu o multime de setari privind accesibilitatea, fiind utile pentru cei care au probleme de vedere sau auz. Este disponibila gratuit in magazinul Google Play.

AppLock 

App Lock

Aplicatia de la IvyMobile este printre cele mai populare, avand peste 100 milioane de descarcari din magazinul Google Play. Cu ajutorul acesteia puteti bloca aproape orice aplicatie din telefon, precum: BT Pay, Contacte, Notite, Gmail, Galerie etc. AppLock ofera si optiunea de a face invizibil patternul pe care il alegeti pentru blocare. Mai precis, nu o sa se vada cifrele pe care le tastati sau sistemul de deblocare pe care l-ati ales. In situatia in care doriti sa ascundeti aceasta aplicatie, ii puteti pune o iconita falsa, care sa arate ca cea de notite.

AppLock – Fingerprint

App Lock - Fingerprint

Aplicatia vine cu un design modern si intuitiv, oferind o multime de functii utile pentru cei care doresc sa aiba o securitate sporita pe telefon. Printre cele mai folosite este blocarea prin amprenta, atat pentru ecranul principal al telefonului, cat si pentru alte aplicatii cu date sensibile. Aveti optiunea de a seta parole diferite pentru fiecare aplicatie, de a vedea poze cu persoanele care incearca sa intre in aplicatii si nu reusesc, de a se afisa un mesaj eronat si multe altele. Aplicatia este disponibila gratuit in Google Play sau se poate alege varianta premium, fara reclame. 

Smart Launcher 6

Smart Launcher 6

Este un launcher pentru Android si ofera un nou look pentru organizarea aplicatiilor de pe smartphone. Va permite sa personalizati modul in care se afiseaza aplicatiile, sa le ordonati in categorii, sa folositi alte iconite sau sa le redenumiti. Design-ul oferit de launcher este mult mai curat si util, atunci cand vreti o schimbare in afisarea aplicatiilor. Pe langa aceastea, ofera si optiunea de locker, cu PIN. Puteti alege, de asemenea, sa ascundeti o anumita aplicatie si dupa sa o blocati cu PIN. Aplicatia este inca noua pe piata si nu are dezvoltata blocarea cu amprenta, dar ne asteptam sa o implementeze, fiind un trend in zilele noastre. Smart Launcher 6 este disponibil gratuit din Google Play sau in varianta premium.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook