Gadget-urile sunt percepute ca niste dispozitive mai aparte, atat din punct de vedere a tehnologiei si utilitatii, cat si din prisma design-ului.

Acest termen a fost folosit prima data in literatura, in anii 1800, si indica un obiect mai deosebit, pentru care nu exista inca o denumire standard. Dispozitivele inteligente care se afla pe piata actuala, vin cu tehnologie de ultima ora, menita sa aduca un plus de confort in viata noastra. In continuare, va voi prezenta cele mai interesante gadget-uri lansate in anul 2017.

Google Home si Google Assistant

Aceasta boxa se conecteaza prin bluetooth la smartphone, si este capabila sa transforme locuinta intr-una inteligenta. Are forma unui cilindru, cu baza interschimbabila in functie de preferintele fiecaruia in alegerea culorii preferate (violet, carbon, auriu, alb, etc). Are incorporate mai multe microfoane, pentru interceptarea mai buna a comenzilor vocale, si un difuzor. Atunci cand spunem „Ok Google” partea superioara se aprinde, iar astfel putem sa interactionam cu gadget-ul. Pentru diverse setari Google Home este dotat cu un panou capacitiv.

Gadget-ul are trei functionalitati, care sunt accesate pe baza de comenzi vocale: entertainment (redare muzica, filme de pe internet), task management (calendarul zilei, conectare/deconectare aparate casnice compatibile) și furnizor de informații (raspunde la intrebari cu ajutorul unei imense baze de date).

Lansat impreuna cu Google Home, Google Assistant  este un update la Google Now. Acesta raspunde la comenzile vocale si este capabil sa participe la o conversatie. Google Assistant foloseste inteligenta artificiala, pentru a inteleage intrebarile si task-urile primite, si foloseste baza de date Google pentru a putea oferi informatii relevante.

Samsung Gear Sport

Smartwatch-ul a fost lansat la targul IFA Berlin in octombrie 2017. Pe langa binecunoscutele functii de fitness, gadget-ul vine si cu optiunea de fi folosit pe post de telecomanda pentru controlul altor dispozitive cum ar fi TV, homecinema, etc.

Este un dispozitiv mai mic, are dimensiunile 44,6 x 42,9 x 11,6 mm si cantareste 67 grame. Fata de versiunea anterioara, Gear Sport vine in plus cu program de monitorizare a inotului.

Apple Watch 3

Lansat in septembrie 2017 Apple Watch generatia 3 a implementat modulul SIM. Deoarece accepta tehnologia LTE, acesta poate prelua apeluri chiar daca smartphone-ul nu este in raza de acoperire. Ofera libertatea de a nu mai purta si telefonul atunci cand mergem la antreanament, la alergare, sau in anumite situatii in care nu avem cum sa avem si terminalul la noi.

De asemenea, Apple Watch 3 vine cu procesor mai rapid si altimetru barometric nou ce masoara activitati precum numarul de scari urcate intr-o zi.

Are propria conexiune astfel incat sa functioneze independent de telefonul nostru, insa nu poate fi utilizat fara a avea un iPhone.

Samsung Dex

Acest gadget a aparut odata cu lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S8. Dock station-ul ne ajuta sa conectam terminalul (Galaxy S8, Galaxy S8 PLUS, Galaxy Note 8) la un monitor, tastatura si mouse.

Astfel avem posibilitatea de a accesa fisiere, edita documente si de a vizualiza fotografii si filmulete pe un ecran mult mai generos. Cu ajutorul acestui Dex, smartphone-ul nostru se transforma intr-un PC.

Petnet SmartFeeder

Acest gadget vine in ajutorul detinatorilor animalelor de companie si te ajuta sa iti hranesti cainele sau pisica la ore fixe. Petnet SmartFeeder poate pastra cu usurinta cateva kg de hrana uscata si sa distribuie automat mesele programate si portionate. Acest dispozitiv se conecteaza la reteaua de internet prin wi-fi si vine cu o aplicatie pentru dispozitivele Android si iOS. In acest fel avem posibilitatea sa ne hranim animalul de companie de la distanta si regulat, chiar daca intarziem din cauza traficului sau plecam intr-o scurta vacanta.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook