Vestile despre noul iPhone 14 circula rapid si o sa va impartasim lucrurile pe care le-am aflat, mai ales datorita faptului ca urmatoarea serie ar putea aduce cele mai mari schimbari asupra unui telefon Apple din ultimii ani de zile.

iPhone 14 ar putea avea cel mai mic upgrade introdus pe un telefon de generatie urmatoare de catre Apple, insa iPhone 14 Pro este posibil sa aiba cel mai mare upgrade din ultimii ani, asa cum sugereaza zvonurile din mediul online. Informatiile vehiculate pana acum discuta despre un design nou, un procesor A16 Bionic mai rapid decat predecesorul sau si o camera principala de 48MP mult mai performanta, care va fi prezenta pe Iphone 14 Pro si Pro Max. Modelul iPhone 14 mini va disparea in favoarea unui singur model – iPhone 14 Max de 6,7 inchi.

Potrivit tututor zvonurilor existente, lansarea seriei 14 este prevazuta sa apara in data de 13 septembrie anul acesta. Dupa aceea, ne putem astepta ca precomenzile la iPhone 14 sa fie in urmatorea vineri dupa lansare. Cat despre costul acestor modele, se preconizeaza ca 3 din 4 vor avea mariri de pret.

Designul

Noua serie este asteptata sa arate total diferit fata de ultimele trei serii, mai degraba ca o incrucisare dintre iPhone 12 si iPhone 4, ramanand la muchiile drepte, insa pe ele se va regasi un buton de mute si un grup de butoane rotunde pentru a controla volumul. Muchiile vor fi din aluminiu, ceea ce va face ca telefonul sa fie mai rezistent si robust decat modelele precedente, in timp ce spatele va fi construit din sticla cu finisaj din satin.

Cat despre “bretonul” facut celebru odata cu aparitia modelului iPhone X si imbatranit de mai bine de doi ani din cauza noilor aparitii de pe flagship-urile Samsung care au renuntat in favoarea camerei perforata in ecran, de data aceasta fanii Apple primesc cu bucurie vestea ca ecranul va avea un nou design. Nu se cunoaste deocamdata daca toate modelele vor suferi aceasta schimbare sau doar cele Pro, insa ne asteptam ca marginile ecranului sa fie mai mici pentru un raport mai mare al display-ului.

Camerele foto

Asa cum ne-am obisnuit de multa vreme, cel mai mare senzor este de 12 megapixeli, versiunile Pro avand trei camere cu senzor de 12 megapixeli fiecare, wide, ultrawide si bokeh. Un zvon interesant afirma insa ca senzorul principal va fi de 48 megapixeli si va captura fotografii mult mai detaliate, adeverindu-se preocuparea celor de la Apple ca megapixelii incep sa conteze din ce in ce mai mult pe camerele lor.

Un alt update aparut recent discuta despre posibila aparitie a unei camere periscopice, intrucat Apple deja lucreaza la un astfel de patent propriu, care si-ar putea face aparitia pe modelele mai avansate ale seriei 14. Impreuna cu aceasta camera se va putea captura mai multa lumina pentru fotografii si filmari, rezultand intr-un focus mai stabil si mai putine distorsiuni asupra imaginii.

Trecerea la USB-C

Renuntand la mufa Lightning si adoptand standardul utilizat de catre ceilalti producatori de flagship-uri, Apple face trecerea la o politica mai curata de mediu si se aliniaza la noile politici UE prin care toti producatorii sa foloseasca acelasi standard. Desi nu este in totalitate sigur ca Apple va face aceasta mutare benefica nu doar pentru mediu, dar si pentru utilizatorii de smartphone. Daca seria 14 nu va avea integrat USB-C, atunci cu siguranta pe seria 15 acest fapt va fi realizat. Cand vine vorba de incarcarea telefonului, se poate face uz de tehnologia MagSafe de incarcare mai degraba decat de portul Lightning.

Sursa foto: Firstpost.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook