Jocurile pe platformele mobile au evoluat enorm de la primele zile ale celebrului Snake de pe si mai celebrul Nokia, in special multumita tehnologiei aflata intr-o continua dezvoltare, facand salturi de la an la an. Datorita noilor procesoare si a memoriei RAM tot mai crescute, au putut schimba radical fata gaming-ului de pe smartphone.

In prezent, ne bucuram de jocuri suficient de puternice si complexe, cu grafica de calitate ca aceeasi pe care o intalneam acum nu multa vreme pe calculatoare. Jocurile pe mobil ne sunt mai convenabile si mai versatile decat cele de pe calculator, devenind si mai populare pentru simplul fapt ca pot fi jucate oricand si oriunde.

Iata cele mai populare jocuri din anul 2021. Deloc surprinzator, acestea sunt cele gratuite sau care pot fi utilizate partial in mod gratuit.

Call of Duty: Mobile (2019)

Call of Duty este unul dintre cele mai de succes francize din toate timpurile avand o varietate mare de moduri multiplayer, printre care amintim clasicul mod tip death match sau batalia unde sunt implicati 100 jucatori in total, aceeasi intalnita si pe Fortnite si PUBG. Odata jucat, am apreciat atentia sporita la detaliile grafice si cum se joaca in sine, capturandu-mi atentia inca din primele momente, in special asupra capacitatii de a avea o tinta cat mai buna.

Jocul se poate descarca gratuit si are un numar impresionant de peste 100 milioane descarcari si 15 milioane recenzii in Play Store.

Among Us (2018)

Cunoscutul joc multiplayer lansat in 2018 si facut celebru in 2020 isi pastreaza si in 2021 statutul ca fiind unul dintre cele mai descarcate jocuri la momentul actual. Este recomandat sa fie jucat cu mai multi prieteni si accepta pana la 10 jucatori pe meci, fiind ideal pentru serile de socializare. Jucatorii sunt distribuiti intre coechipieri si impostori, rolul fiind de a elimina impostorul adevarat, care este unul singur. Among Us este extrem de inventiv si unic prin faptul ca plaseaza neincrederea ca unealta principala a jocului.

DOOM I/II (2019)

Un joc iconic in istoria gaming-ului, cunoscut de toata lumea, si care a inspirat fiecare mare producator major de jocuri. Nu este nicio surpriza faptul ca il vedem lansat si pe Android. Aproape 30 ani mai tarziu, DOOM continua sa distreze jucatorii cu modul sau emblematic de gameplay, imaginile fiind inspaimantatoare.

Desi nu este cel mai avansat joc disponibil pe Android, popularitatea lui provine si din sarmul unic pe care il are, iar update-urile recente il fac mai atractiv prin posibilitatea de a fi jucat la 90 si 120 fps-uri.

Minecrat Pocket Edition (2011)

Minecraft este un joc popular peste tot in lume pentru majoritatea grupelor de varsta. Universul Minecraft este mai mult decat interesant: poti sa construiesti, sa exploatezi resurse, sa te bati cu oamenii rai sau sa faci pur si simplu cam tot ceea ce iti doresti. Update-urile din 2017 au adus versiunea mobila la acelasi nivel cu consola, calculatorul sau Nintendo Switch, jucatorii putand juca intre ei de pe platforme diferite.

Garenna Free Fire (2017)

Acest shooter de tip survival isi preia inspiratia din jocuri precum PUBG sau Fortnite si se concentreaza pe runde scurte de cate 10 minute unde sunt inrolati 50 de jucatori. Meciul incepe prin parasutarea caracterului undeva intamplator de-a lungul hartii, care trebuie sa stea ascuns si sa elimine ceilalti jucatori. Gameplay-ul este bine adaptat pentru plaforma mobila, permitand jucatorilor sa fie angrenati in runde scurte, putand juca in multe momente ale zilei, cum ar fi pauzele de cafea sau de masa. Mai mult de atat, permite chat-ul prin voce, un mod de 4 vs 4 si o multime de arme si vehicule care pot fi folosite in lupta.

AnimA (2018)

AnimA este un joc care preia mult din estetica si atmosfera francizei Diablo si Poarta lui Baldur, fiind un motiv suficient pentru fanii genului de a fi adorat, caci putine jocuri de acest fel exista pe Android. AnimA deserveste jocurile clasice de tip RPG unde ai optiune de a juca caracterul unui razboinic, mag sau pungas. Predominat de o atmosfera macabra, inamicii variaza de la zombi care te fugaresc pana la monstruozitati electrificate, unii dintre ei fiind inconjurati de aure care le sporesc puterile sau ti le slabesc pe ale tale. Una dintre cele mai interesante aure, este aura blestemata, care iti scade viata aproape pana la jumatate daca esti in raza ei de actiune.

Pokémon Go (2015)

Realitatea augmentata a facut pasi importanti in industria gaming-ului pe mobil odata cu aparitia lui Pokémon Go, acest joc produs de Nintendo permite jucatorilor sa prinda pokemoni, sa concureze in batalii, sa se odihneasca la Pokéstops sau sa completeze misiuni adiacente, toate acestea intamplandu-se in lumea reala.

Lansat in 2016, viralitatea lui Pokémon Go s-a raspandit de la o tara la alta, una dintre cauzele principale stand la baza faptului ca jocul face parte dintr-o serie celebra de anime si multi se intorc la frumoasele clipe ale copilariei atunci cand il joaca. Fiind unic in modul in care se petrece actiunea, jucatorii trebuie sa parcurga pasi in lumea reala pentru a gasi pokemoni, caci jocul este creat cu ajutorul realitatii augmentate care produce o lume secundara in interiorul lumii reale si care poate fi vazuta cu ajutorul telefonului mobil.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook