Indiferent de sistemul de operare – Android, iOS sau Windows – aplicatiile dezvoltate pentru aceste dispozitive sunt din ce in ce mai performante, oferind utilizatorilor informatii pretioase cand au nevoie.
In continuare vom vorbi despre cateva astfel de aplicatii, printre cele mai utilizate in Romania.
Facebook si Messenger
Cea mai utilizata aplicatie in Romania, la ora actuala, este Facebook. Aceasta are aproximativ un miliard de utilizatori in intreaga lume.
Fara a mai intra in detalii despre acesta aplicatie, fiecare utilizator poate vizualiza mii de postari. Prin aceasta aplicatie avem acces si la cele mai noi stiri, indiferent de domeniu. Persoanele publice din Romania posteaza pe aceasta retea de socializare atat realizarile din viata publica, cat si scuzele pentru diferite lucruri de care sunt acuzati.
Aplicatia a devenit un fenomen, o platforma pe care oamenii isi exprima nemultumirile, semneaza petitii online sau se mobilizeaza atunci cand lupta pentru o cauza comuna.
Orice articol sau filmulet video de pe o pagina de internet poate fi distribuit pe Facebook. Si cum sa nu fie printre cele mai utilizate aplicatii din Romania, daca ne aduce stirile si barfele din ultima ora pe o singura pagina?
Aditionala Facebook este aplicatia Messenger, cu ajutorul careia avem posibilitatea sa initiem discutii private, sa trimitem poze sau diferite fisiere fara a mai utiliza adresa personala. In plus, putem sa ne apelam prietenii prin apeluri vocale si video.
WhatsApp sau Viber
Sunt aplicatii de mesagerie gratuita pentru toate sistemele de operare prezente pe smartphone-uri sau tablete. Functionarea este conditionata de conectarea dispozitivelor la o sursa de date (4G, 3G, Wi-Fi). Nu trebuie creat un cont de utilizator, deoarece aplicatiile preiau lista de contacte din agenda personala. Sincronizarea cu aceste contacte se realizeaza daca pe dispozitivele respective este instalata una dintre aceste aplicatii.
Astfel putem trimite mesaje, putem efectua apeluri audio HD si video catre utilizatorii WhatsApp sau Viber. De asemenea, avem posibilitatea sa trimitem diferite fisiere media, documente, PDF, JPG etc.
Daca se intampla sa nu avem conexiune de date, in momentul in care o activam vom primi notificari cu privire la persoanele care ne-au apelat sau ne-au trimis mesaje prin intermediul aplicatiilor.
Google Chrome
Cu ajutorul contului Google, aplicatia sincronizeaza marcajele noastre si istoricul de navigare, astfel incat acestea sa poata fi accesate indiferent de dispozitivul pe care il utilizam (laptop, tableta, smartphone, PC). In acest fel, reducem utilizarea datelor cu pana la 50%, mai ales daca acest pachet vine impreuna cu un abonament de la un operator de telefonie mobila.
Pentru situatiile in care avem ambele maini ocupate si nu avem posibilitatea sa tastam, cautarea vocala Google ne poate da informatii pretioase.
Booking
Pentru ca pensiunile si hotelurile au un parteneriat cu Booking.com, putem sta linistiti, deoarece rezervarea noastra este in siguranta.
AccuWeather
Putem seta mai multe locatii de care suntem interesati, iar acestea se actualizeaza automat cand deschidem aplicatia. Pe langa prognoza pentru urmatoarele zile, avem acces si la informatii legate de umiditate, presiunea atmosferica, temperatura resimtita si viteza vantului. De asemenea, putem vizualiza prognoza meteo defalcata pe ore.