Daca inca te chinuie gandul ca intram intr-un nou deceniu, care din punct de vedere tehnologic promite extrem de multe, iar tu devii cu inca un an mai batran, iti voi spune ceva care te va face sa te simti chiar si mai batran: celebrul si mult jucatul Angry Birds a implinit 10 ani de la prima lansare. Celebrele pasari infatisate in stilul desenelor cartonate au devenit de-a lungul timpului undele dintre cele mai recunoscute si jucate caractere printre cei tineri si cei nu-tocmai-tineri jucatori pe smartphone.

eurogsm_angry_birdsPentru un joc pe mobil cu un scenariu putin curios – pasari zburatoare care incearca sa elimine niste capete verzi de porc distrugand lucruri in jur – jocul s-a descurcat incredibil de bine. Jocul original are cateva recorduri impresionante: a fost primul joc care a atins pragul de un miliard de descarcari, primul joc mobil jucat in spatiu si a fost chiar descarcat din cele mai indepartate colturi ale Antarcticai.

Angry Birds are peste 4,5 miliarde descarcari pana in momentul de fata, si cum succesul a continuat sa apara, franciza a urmat panta ascendenta si a lansat un film de succes, impreuna cu tone de articole de brand marca Angry Birds. Succesul acestui joc este capitalizat si pentru cauze umanitare. Un event desfasurat inauntrul jocul Angry Birds 2 a chemat recent jucatorii sa ofere suport pentru UNICEF unde suma initiala era de 100.000 $, bineinteles jucatorii depasind acea suma.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook