Viata se desfasoara in ritm alert si avem zile in care suntem in miscare incontinuu. Singurul device de care nu ne despartim oriunde am fi pe parcursul unei zile (birou, sedinta, trafic, supermarket etc.) este smartphone-ul.

Echipa noastra va recomanda 5 aplicatii de stiri, cu ajutorul carora in orice moment al zilei sunteti la curent cu ultimele noutati.

Agerpres

Aplicatia agentiei de presa cu acelasi nume intampina utilizatorul cu o interfata simpla si intuitiva, cu doar doua setari in meniul specific. Una este pentru intervalele de sincronizare (5-10-15-30 minute), iar cea de-a doua vizeaza dimensiunea fontului. Setarea manuala pentru font este utila mai ales in cazul in care rulati aplicatia pe o tableta – zoom-ul nu este acceptat pentru a vedea mai clar scrisul.

Domeniile de interes sunt vaste, am putea spune chiar complete, facandu-se remarcate in mod special: politic, international, economic, social, justitie, cultura, sport, regionalizare.

 

Biziday

Aplicatia ofera stiri scurte si succinte, cu directionare directa catre cele mai importante site-uri de specialitate si interes. Alertele sonore se pot personaliza in functie de interes si de programul utilizatorului.

Interesant este faptul ca aplicatia are o alerta pentru situatii de pericol si cutremure, dezvoltata in parteneriat cu Institutul National pentru Fizica Pamantului. Experimentul de informare si pregatire a publicului se activeaza in situatia unui cutremur cu magnitudinea de cel putin 6 grade pe scara Richter, in zona Vrancea.

 

Stiri din Romania

Aplicatia este potrivita pentru cei care doresc sa se informeze din mai multe surse, precum Gandul, ProSport, GSP, Adevarul, Realitatea, Romania Libera si multe altele. Avem la dispozitie peste 70 de surse, din mai multe domenii de interes: actualitate, fun, sport, economie, monden, tehnologie, auto, bloguri si opinii.

O problema pe care o sesizam in utilizarea aplicatiei este ca ni se impune sa acordam permisiunea de a accesa locatia dispozitivului, altminteri nu vom avea acces la informatie. Asta ne face sa ii acordam o bila neagra, deoarece, din cate am observat, nu ne sunt oferite informatii de interes local, in mod direct.

Aplicatia mai afiseaza din cand in cand si reclame de interes, prin accesarea cookie-urilor din telefon, insa fara a deranja vizionarea stirilor sau a informatiilor.


Romania News

O alta aplicatie testata este Romania News. Aceasta pare la inceput putin rudimentara, insa ofera informatiile pe categorii de interes si, pe langa asta, ne ofera posibilitatea sa citim si publicatii internationale. Meniul permite afisarea informatiilor clasificate in functie de fiecare post de stiri (ex: local, intern, extern, lifestyle si sport).

Un plus este adus de optiunea de a selecta un articol in lista de favorite, pentru a fi salvat si citit/recitit ulterior.

 

Stiri pe surse

O aplicatie pe cat de simpla, pe atat de utila, care intra in miezul problemei in mod direct, fara a-i pune probleme utilizatorului in materie de locatie sau accesarea fisierelor de pe dispozitiv. Meniul este simplu, cu o parte grafica a stirilor, un meniu de setari cu preferinte de notificari prin vibratii si/sau LED de notificari. Categoriile de interes nu sunt multe, insa sunt cuprinzatoare: stirile zilei, politica, externe, sanatate, social, cultura, sinteze, titlurile saptamanii.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook