Aplicatiile de tip chat au ajuns foarte populare in randul utilizatorilor, deoarece acestea ofera servicii de comunicare prin scriere, audio, video, respectiv transfer fisiere si poze.

Unul din cele mai importante criterii prin care acestea se deosebesc este compatibilitatea cu sistemele de operare. O parte din aceste aplicatii le putem utiliza doar daca avem smartphone sau tableta.

Odata ce avem un cont de utilizator creat, avem posibilitatea sa folosim anumite aplicatii in functie de dispozitivele la care avem acces: smartphone, tableta, laptop, desktop.

Mai jos va prezint cateva aplicatii pentru chat de pe smartphone care merg si pe desktop.

1.WhatsApp:

2.Poza watsapp

Noua aplicatie pentru desktop are o interfata simpla, similara celei cu care suntem deja obisnuiti si ofera functiile de baza al acestui serviciu. In afara de text, cu WhatsApp pentru PC avem posibilitatea sa trimitem mesaje audio inregistrate, precum si diverse fisiere. Lipsesc insa unele functii principale printre care apelarea audio si unele functii de personalizare prin schimbarea imaginii si a culorii folosite pe fundalul paginii de chat.

Cu toate acestea, este cea mai folosita aplicatie de chat la ora actuala. Pana la aceasta data, numarul utilizatorilor a depasit pragul de un miliard utilizatori, clasand-o pe primul loc.

2.Viber:

3.Poza Viber

Aceasta aplicatie a fost lansata in anul 2010 de compania cipriota Viber Media. In momentul lansarii a fost disponibila doar pentru iOS si concura cu Skype. Ulterior s-a extins pe mai multe platforme, iar acum este disponibila pe toate sistemele de operare ale smartphone-urilor si PC.

Aplicatia permite trimiterea de mesaje, apeluri audio HD si video gratuite catre utilizatorii Viber. De asemenea se pot trimite diferite fisiere: media, PDF, JPG, etc. In momentul de fata aplicatia a ajuns la peste 300 milioane utilizatori.

3.Skype:

4.Poza Skype

Infiintata in anul 2003 in Luxembrug, a fost de la inceput o aplicatie pentru desktop care oferea servicii similare cu binecunoscutul Yahoo Mesenger.

In momentul de fata avem posibilitatea sa efectuam apeluri vocale sau video catre orice utilizator. Nu trebuie decat sa avem o conexiune la internet. In timpul unei conversatii pe chat, se pot trimite clipuri video, fotografii, emotigrame si mesaje emoji.

Cu un numar de aproximativ 300 milioane utilizatori, este cea mai populara aplicatie pentru desktop. Dar o avem si in varianta pentru smartphone

4.WeChat:

wechat

WeChat a fost lansata in anul 2011 de catre grupul chinez de investitii Tencent Holdings. Chiar daca la inceput era destul de populara in China, in ultima perioada a ajuns foarte cunoscuta si pe plan mondial.

Cu un numar de peste 650 milioane utilizatori, prin intermediul acestei aplicatii se pot efectua mesaje instant, MMS-uri, apeluri audio si video, transfer fisiere media, partajare fotografii, jocuri, locatie, etc.

5.Franz:

5.Poza Franz

Atunci cand utilizam mai multe aplicatii de tip chat pentru a fii in legatura permanenta cu prieteni, colegi, relatii, cunostinte, de multe ori ni se intampla ca una din aceste aplicatii sa fie dezactivata, riscand sa pierdem anumite mesaje.

Franz este o aplicatie care reuneste 23 servicii de tip chat. Aceasta ne ajuta sa tinem evidenta tuturor contactelor intr-o singura aplicatie. Dupa instalarea acestei aplicatii, va trebui sa introducem user si parola pentru fiecare cont. Printre cele mai importante servicii de chat se numara WatsApp, Facebook Mesenger, WeChat, Telegrame, Skype, etc.

6.Poza Franz aplicatii

Avand in vedere ca aceasta aplicatie este in continua dezvoltare, cu siguranta se vor adauga si alte servicii de tip chat in cel mai scurt timp.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook