In ziua de azi ne dorim sa avem la bordul masinii tot mai multe gadget-uri si bunatati tehnologice, dar nu toti avem norocul ca acestea sa fie disponibile “direct din fabrica”. Da, stim ca telefoanele si masinile nu se impaca prea bine, dar cand vine vorba de tehnologie, un smartphone poate fi un gadget multifunctional, foarte util pentru orice posesor de autovehicul. In continuare va prezentam 5 dintre cele mai utile aplicatii cand vine vorba de utilizarea smartphone-ului in masina.

DashCam Travel – camera video de la bordul masinii

Download


Cu o simpla aplicatie poti avea la bord o camera auto excelenta, fara a mai investi cel putin 300 de lei pentru un astfel de gadget cu specificatii decente. Cu DashCam Travel vei avea propria cutie neagra care te va ajuta in caz de accident sau cu ajutorul careia vei inregistra orice moment interesant din trafic. Inregistrarile video se pot salva pe cardul microSD si se poate seta un ciclu al inregistrarilor de pana la 60 de minute (loop recording). Cu DashCam Travel se pot inregistra clipuri video cu rezolutii de la 480p pana la 4K. Aplicatia poate inregistra chiar daca ruleaza in fundal, situatie ideala daca smartphone-ul este folosit si pe post de navigatie auto.

Daca tot am deschis discutia despre navigatie, urmatoarea noastra recomandare este legata de sistemul de navigatie, actualizat constant, pe care il putem avea la bordul masinii.


HERE WeGo – Offline Maps & GPS

Download


Daca ne-am convins ca cel mai bun sistem de navigatie in momentul in care avem date 3G sau 4G disponibile este Waze, acum va recomandam o alternativa excelenta pentru calatorii in alte tari, pentru momentele in care nu aveti date disponibile sau semnal slab (excelent si pentru tabletele care sunt dotate doar cu WiFi). Hartile pe care le puteti descarca sunt foarte bine detaliate, ajungand mereu, cu precizie, din punctul A in punctul B prin orice mijloc de transport. Atentie! Hartile disponibile pentru download pot ocupa peste 20GB din memoria telefonului (doar harta Romaniei are peste 370MB).


Ulysse Speedometer

Download


Ulysse Speedometer este un vitezometru analog si digital. Pe langa viteza exacta de croaziera, pentru cei care nu avem computer la bordul masinii, mai avem afisate si viteza medie sau distanta parcursa in ultima cursa. Pentru a avea o suita completa de informatii, mai sunt afisate data, ora, o busola cu directia in care ne deplasam, precizia conexiunii la GPS, temperatura exterioara si nivelul bateriei telefonului. Daca veti avea nevoie de istoricul curselor, aplicatia pastreaza si statistica ultimelor curse efectuate.


FuelLog
Download

 


FuelLog ofera posibilitatea monitorizarii cheltuielilor cu combustibilul si cu mentenanta masinii sau a flotei de masini. Daca nu aveti un computer de bord sa va afiseze consumul, FuelLog va calcula consumul de carburant intre doua plinuri, introducand cantitatea de combustibil alimentat si kilometrajul de la bord. Astfel, in timp, ofera statistici care cuprind consumul cel mai mic, cel mai mare si consumul mediu realizat. Pentru cei interesati, aplicatia ofera, pe langa costurile totale si lunare aferente alimentarilor, si costul mediu per km. Pe langa asta, poate calcula cantitatea de combustibil necesar sau costul carburantului pentru a parcurge o distanta data.


Drivemode
Download

Drivemode este o aplicatie asemanatoare cu Android Auto, care simplifica modul de folosire a telefonului atunci cand sunteti la volan. Prin intermediul ei, puteti accesa aplicatiile dorite prin control vocal sau swipe-uri largi.

Drivemode poate gestiona:

– aplicatii pentru navigare: Google Maps, Waze sau Here WeGo;

– aplicatii pentru muzica: Pandora, Spotify, Google Play Music, Player.fm;

– alte aplicatii care se pot personaliza in interfata simplificata de Drivemode pentru o utilizare mai usoara.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentReview Lenovo Moto M
Articolul următorGalaxy C9 Pro Review-primul telefon cu 6Gb de RAM de la Samsung
When nothing goes right, call Cosmin! E calm si relaxat, are mereu raspunsurile pregatite si cateva glume ca sa-ti descreteasca fruntea. Ramane devotat Droidului si daca vrei sa ii starnesti interesul, pune-i in fata un device cu Android Oreo. Ai insa grija sa nu-i trezesti vechea pasiune privind display-urile albastre.