Sunetele stau la baza societatii moderne din mai multe puncte de vedere, iar despre istoria muzicii putem spune extrem de multe lucruri. Cu toate acestea, in acest material ne raportam la actualitate, la ceea ce multi numesc “ultimul racnet” – aplicatiile de streaming muzical.

Acest tip de aplicatii au o utilitate mare pentru persoanele aflate in continua miscare, dar care au nevoie de muzica pentru diverse scopuri precum o mai mare productivitate. Problema cea mai mare este alegerea unei astfel de aplicatii, pentru ca oferta este variata, iar fiecare aplicatie are plusuri si minusuri.

Scopul nostru este sa va informam si sa facem tehnologia mai accesibila. De aceea, in cele ce urmeaza vom trece in revista 5 dintre cele mai cunoscute aplicatii de streaming muzical.

1. Amazon Music

Amazon Music este una dintre cele mai subapreciate aplicatii de streaming pentru muzica. In cadrul ei, utilizatorii au la dispozitie zeci de milioane de melodii si inclusiv un catalog de muzica din care se pot face achizitii. Pe langa acestea, utilizatorii mai pot sa incarce propria muzica pe aceasta platforma, ca mai apoi sa le redea prin intermediul unei conexiuni la internet. Pana aici nimic deosebit fata de alte aplicatii din acelasi domeniu, dar asta nu este tot. Cireasa de pe tort este titlul de Prime Membership care poate fi folosit pentru streaming muzical, streaming video, livrare gratuita in maximum 2 zile (unde este posibil) si multe alte lucruri in functie de locatie.

Toate astea fac din Amazon Music o optiune de luat in considerare pentru pasionatii de muzica care nu vor sa ocupe inutil memoria telefonului. Cu aceasta ocazie, le aducem aminte clientilor Amazon ca pot folosi aplicatia Amazon Music gratuit, in cazul in care beneficiaza de Prime Membership.

2. Google Play Music

Aplicatia Google Play Music cuprinde un numar de peste 35 de milioane de melodii, adica mai mult decat aproape orice alta aplicatie de streaming muzical. In cazul in care va ganditi sa achizitionati o subscriptie pentru aceasta aplicatie, trebuie sa precizam ca veti primi bonus subscriptie pentru YouTube Red. Pentru cei care nu stiu, YouTube Red este un upgrade pentru clasicul YouTube, upgrade care va permite vizionarea continutului video fara reclame si in background (adica fara a tine aplicatia deschisa). Subscriptia are un pret accesibil, insa exista un plan pentru “familie” (maxim 6 persoane). Asadar, daca gasiti cativa prieteni, pretul va fi exagerat de mic.

Trebuie sa mentionam si faptul ca in cadrul Google Music se dezvolta rapid o platforma de podcast – un motiv in plus sa alegeti Google Play Music.

3. Apple Music

Aplicatia Apple Music a avut o ascensiune fenomenala incepand cu anul 2015. In prezent, aplicatia ofera aproximativ 30 de milioane de melodii, iar pe langa acestea, mai gasim o multime de playlist-uri, dar si radiouri live 24/7. Specificul acestei platforme de streaming este componenta de socializare, care ofera informatii actualizate despre artistii preferati.

Preturile sunt in mare parte asemanatoare cu cele existente in cazul Google Play Music, oferind chiar si un plan pentru familie cu pana la 6 membri. Caracteristicile oferite de Apple Music sunt destul de putine, insa compenseaza pe de alta parte prin disponibilitatea in toata lumea.

4. SoundCloud

Despre SoundCloud ar fi destul de multe de spus pentru ca este cea mai veche aplicatie de streaming muzical. SoundCloud este reprezentativ pentru producatori si artisti de muzica independenti. Datorita acestui lucru, bibliotecile SoundCloud cuprind peste 125 de milioane de melodii. In anul 2016 a fost lansat si serviciul SoundCloud Go, care ofera tot ceea ce ofera deja SoundCloud, plus titluri apartinand artistilor populari.

Per total, SoundCloud este un serviciu solid, testat de-a lungul timpului, care cuprinde cam tot ceea ce tine de muzica. In plus, sa nu uitam ca nu veti gasi nicaieri diversitate mai mare decat aici.

5. Spotify

Ultimul, dar nu cel din urma, este serviciul Spotify, incoronat in mod neoficial drept cel mai bun serviciu de streaming muzical. Acesta dispune de o librarie de aproximativ 30 de milioane de melodii care apar in playlist-uri create manual sau in mod automat de aplicatie. Pe langa acestea, mai gasim continut video, podcast-uri, dar si unelte decente de cautare. Pana la un anumit punct, serviciul poate fi utilizat gratuit, la fel ca restul celor prezentate.

Pentru a beneficia de o experienta completa, trebuie sa platim. Preturile pentru Spotify sunt aceleasi ca in cazul aplicatiilor oferite de Google sau Apple si puteti obtine si un discount daca sunteti studenti.

Voi ce ati alege? L-ati regasit printre aceste 5 servicii pe cel preferat de voi, sau aveti si alte preferinte pe care nu le-am mentionat?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook