Gadget-urile de tip smarthome sunt la mare cautare in acest moment, existand destule optiuni pentru a-ti transforma baia, bucataria sau dormitorul in incaperi smart. Totusi, in majoritatea cazurilor, interactiunea gadget-urilor cu smartphone-ul se opreste la usa casei. Cum ar fi sa avem si o gradina smart, impanzita cu gadget-uri hi-tech, la fel ca restul casei? Ei bine, aflati ca exista o multime de solutii special concepute pentru gradina sau curte.

Noi am ales 5 astfel de gadget-uri, care pot fi controlate cu ajutorul unui smartphone si care vor da un plus de personalitate si utilitate oricarei gradini.

PLAYBULB Garden

Untitled

Playbulb Garden este un LED colorat pentru gradina, alimentat doar cu energie solara. Poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone, printr-o aplicatie dedicata, numita Playbulb X. Cu ajutorul ei, puteti adauga culori si efecte luminoase gradinii, astfel ca puteti avea in orice moment al serii iarba mov sau portocalie.
LED-ul este echipat cu un senzor de luminozitate si se va aprinde doar la lasarea intunericului. De asemenea, nu trebuie sa va faceti griji in privinta vremii de afara. Playbulb Garden este certificat IP56 si rezista fara probleme oricarei ploi.
Pentru un plus de efect si culoare, instalati mai multe LED-uri in gradina, fiecare putand fi controlat separat.

Boxa portabila KitSound Glow

Untitled

KitSound Glow este o boxa portabila ideala pentru petrecerile in aer liber din gradina sau curte. Se conecteaza prin Bluetooth la orice smartphone si are o autonomie de functionare de pana la 18 ore. Fiind certificata IPX4, boxa rezista fara probleme la o ploaie scurta sau la putin praf.
Pe langa faptul ca reda muzica de pe smartphone wireless, Glow lumineaza pe timp de noapte, utilizatorul putand sa aleaga orice culoare prefera. Fie ca asculti “Purple Rain” sau “Yellow Submarine”, atmosfera creata cu ajutorul acestei boxe este unica.

Parrot Flower Power

Untitled

Daca vi s-a intamplat vreodata sa descoperiti abia dupa un timp ca florile din casa sau legumele din gradina s-au cam uscat pentru ca ati uitat sa le udati, atunci cu siguranta Flower Power este un gadget care nu ar trebui sa va lipseasca.

Flower Power de la Parrot este un senzor care masoara cresterea si sanatatea plantelor. Senzorul trebuie amplasat cat mai aproape de planta monitorizata, fie ca aceasta se afla direct in sol sau intr-un ghiveci. Senzorul este conceput sa monitorizeze planta si sa transmita wireless notificari cu privire la starea acesteia, precum si informatii despre nevoile sale. Informatiile pot fi trimise direct catre un smartphone, senzorul fiind compatibil cu dispozitivele iOS si Android.

Senzorul va comunica informatii legate de lumina solara, umiditate, temperatura sau fertilitatea solului.

Sistemul Edyn Smart Garden

Untitled

Sistemul Edyn Smart Garden este format din doua dispozitive alimentate solar, conectate wireless intre ele: Edyn Gardensensor si Edyn Water Valve. Odata introdus in solul din gradina, sistemul monitorizeaza si analizeaza, exact si in timp real, patru criterii esentiale pentru cresterea si bunastarea plantelor: umiditatea solului, ingrasaminte, temperatura ambientala si intensitatea luminii. Aplicatia dedicata verifica apoi informatiile si le interpreteaza in functie de tipul plantei, nutrientii din sol si prognoza meteo. Astfel, putem primi recomandari cu privire la plantele care se vor adapta cel mai bine in acea gradina si perioada optima pentru plantare. Edyn Water Valve foloseste toate datele colectate de primul device si controleaza sistemul de irigatii, udand plantele doar cand este nevoie. Cu ajutorul unui smartphone, irigarea se poate face si manual, din aplicatia dedicata.

Droplet – aspersorul inteligent

Untitled

Droplet este un aspersor smart care cumuleaza cele mai noi tehnologii din robotica, cloud computing si servicii conectate. Aspersorul poate fi configurat cu ajutorul unui smartphone, pentru a iriga gradina atunci cand este nevoie. Device-ul se poate conecta la peste 10.000 de statii meteo pentru a determina exact momentul optim in care ar trebui sa functioneze, limitand astfel pierderile de apa.

Raza acoperita este de aproximativ 20 de metri, in orice directie, si se poate conecta la orice furtun de apa.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook