Unul dintre cele mai populare accesorii pentru telefoanele mobile, disponibil pe piata, este selfie-stick-ul.  Acesta este un monopod extensibil, compatibil cu o varietate mare de telefoane mobile. Marele avantaj al betelor selfie este ca poti sa iti faci singur o poza, nu mai este nevoie sa rogi alte persoane sa te surprinda intr-un cadru.

Indiferent de tipul de sincronizare cu smartphone-ul (cu fir sau bluetooth) sau varianta (clasic sau profesional), selfie-stick-urile sunt de fapt o prelungire a mainii.

2.Poza Stick selfie prelungire

Cu ajutorul unui selfie-stick avem posibilitatea sa realizam poze intr-un cadru mai larg si bine-nteles selfie-uri de grup.

3.Poza Stick selfie grup

Pe langa clasicele poze, monopodul extensibil poate fi utilizat si in alte scopuri. Iata mai jos cateva modalitati traznite de a utiliza un selfie-stick.

1.Instrument de analizare a stratului de praf de pe ultimul raft din biblioteca sau de pe dulap

Pentru a verifica praful depus pe dulap sau pe ultimul raft din biblioteca, suntem nevoiti sa folosim o scara de apartament sau, in lipsa acesteia, sa ne urcam pe unul sau doua scaune. Mai ales in al doilea caz, riscam sa ne dezechilibram, iar astfel suntem predispusi la accidentare.

4.Poza Stick selfie praf

Poate avem angajata o menajera, insa dupa activitatea acesteia vom dori sa verificam modul in care si-a facut treaba. Cu ajutorul selfie-stick-ului este suficient sa realizam cateva poze, sa le analizam, dupa care sa dam verdictul: „Hmm … iar a uitat menajera de ultimul raft al bibliotecii …”

 

2.Instrument de autoaparare

In ziua de azi se comit multe infractiuni, talharii si acte de violenta fizica, nu doar noaptea, ci chiar si in plina zi. Daca suntem atacati, in timp ce ni se fura geanta sau telefonul, selfie-stick-ul ne poate fi de un real ajutor. Este un „bat destul de solid”, iar cu ajutorul acestuia, din cateva miscari vom pune la pamant infractorul.

 

Pic shows: Girls learning the techniques.nnForget ninja stars or nunchakus as the martial arts weapons of choice after a new deadly device has entered the game - the selfie stick.nnAnd unlike other martial arts weapons, the selfie stick is completely legal and can even be carried on aeroplanes according to organisers of a new martial arts course in fighting using a selfie stick.nnThe organisers say they particularly want to offer the course, titled monopod fighting, to tourists and people who travel widely as the sight of an expensive smartphone on the end of the stick is often a lure for thieves.nnManagers at the martial arts centre M-PROFI that is located in the city of Moscow the device the course say it has been packed out every lesson since it started.nnSpokesperson Daria Lapshina said: "Unfortunately very often a selfie-stick is the only weapon a tourist has with when travelling abroad, and it has the advantage of often being readily to hand.n"A pepper spray or an electroshock in the handbag might also be effective, but by the time you've dug them out it will already be too late. A selfie stick on the other hand can be used instantly."nnThe course includes 5 classes and trainers say that the basics of monopod fighting can be passed on in just 15 minutes, with the full five sessions needed to become a selfie stick master.nnThe organizers offer advice on which selfie sticks of the best, suggesting that a solid metal selfie-stick is most effective.nnThe new martial arts technique of monopod fighting combines elements of Thai boxing, mixed martial arts and the personal experience of the organizers.nnThe organiser added: "it presents many challenges because if you have a selfie stick in your hand, and an expensive mobile phone in the end, it might achieve the desired effect to beat the attacker with the phone end, but you smash the phone. We teach people to use the handles if the selfie stick has a phone attached, and it is a very effective defensive weapon."nn(ends)

6.Poza Stick selfie infractiune p2

3.Instrument de identificare a prietenilor pierduti

La concerte sau alte manifestari stradale, se intampla de multe ori sa ne distantam de grupul din care facem parte, sau sa pierdem o persoana din grup. Este suficient sa realizam cateva poze sau chiar o mica filmare ridicand selfie-stick-ul deasupra multimii, dupa care sa analizam fotografiile. Astfel, avem cele mai mari sanse sa identificam grupul de care apartinem sau persoana pierduta de grup.

 

7.Poza Stick selfie identificare grup p1 8.Poza Stick selfie identificare grup p2

4.Filmari si fotografii subacvatice

Chiar si cei carora le plac scufundarile si plimbarile subacvatice pot folosi un astfel de selfie-stick. Cu ajutorul lui pot fotografia sau filma astfel de aventuri, care se pot posta ulterior pe retelele de socializare. Este mult mai ieftina utilizarea acestui gadget in comparatie cu utilizarea unei camere de filmare cu astfel de caracteristici.

 

9.Poza Stick selfie subacvatic p1 10.Poza Stick selfie subacvatic p2

5.Prinderea altor obiecte decat smartphone-ul

Suportul in care se fixeaza smartphone-ul poate avea mai multe intrebuintari.

Daca ne aflam intr-o livada si nu ajungem cu mana marul, para sau caisa, monopodul extensibil ne va satisface pofta. Cum? De exemplu, taiem un PET, partea cu dopul va servi pe post de palnie fixata in suportul de prindere. Nu ne ramane decat sa intindem stick-ul si sa desprindem codita fructului.

Daca suntem ghidul unui grup intr-o drumetie, pe langa fotografiile frumoase pe care le putem realiza intregului grup, putem lega de varful batului o esarfa. Astfel, suntem mai usor de identificat, mai ales daca grupul este format din persoane care se intalnesc pentru prima data.

Din comoditate sau in gluma, se pot prinde pe suportul de fixare diferite obiecte. Inovatia ramane la atitudinea fiecaruia.

11.Poza Stick selfie suport p1 12.Poza Stick selfie suport p2

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentReview Huawei P9
Articolul următorCinci gadget-uri pentru o gradina smart
Cand vorbim despre activitati outdoor, Adriana este prezenta. Si nu fara un gadget la indemana. Fie ca vorbim despre ski, ciclism, drumetii pe munte sau chiar un weekend relaxant la cabana, mereu va avea cu ea camera video pornita si o boxa bluetooth cu care sa anime atmosfera.