Piata robotilor de larg consum a ajuns la un nivel destul de mare in ultimii ani, oamenii fiind din ce in ce mai interesati de achizitionarea robotilor si a dronelor. In plus, preturile acestor produse au devenit mai accesibile, astfel ca achizitionarea unui robot personal a ajuns sa fie la indemana oricui. Mai jos va prezentam 5 astfel de roboti pe care ii puteti cumpara in acest moment.

UBTech Alpha 1S

robot1

UBTech Alpha 1S este un robot gandit special pentru pasionatii de programare. Este un robot umanoid de agrement, care poate fi conectat wireless  la un smartphone cu Android sau iOS. Robotul este construit din plastic si este echipat cu un software special conceput pentru miscarile sale, miscari foarte usor de controlat cu ajutorul aplicatiei Alpha 1. Alpha 1S are o gama larga de aplicatii din diferite domenii precum divertisment, educatie, sau media.

Aceasta aplicatie este necesara pentru a controla robotul prin intermediul telefonului si pentru a-i programa miscarile. De asemenea, se pot descarca direct de pe site-ul producatorilor programe care va vor face demonstratii excelente de yoga, exercitii fizice si dans. Pe langa acestea, robotul este capabil sa inregistreze miscarile facute de “stapan”, astfel miscarile sale pot fi personalizate.

robot2

Robotul este conceput pentru a consuma cat mai putina energie, avand o autonomie de aproximativ 60 de minute.

Sphero Ollie Robot

robot3

Sphero Ollie este un robotel inteligent rezistent la apa si la socuri, care iti ofera libertatea de a te distra fara griji. Este cel mai rapid robot pentru curse, avand capacitatea de a oferi feedback in timp real. Astfel, utilizatorul se poate bucura de o experienta unica.

Motorul lui Ollie este protejat de un strat de policarbonat care permite utilizarea lui prin apa, noroi sau suprafete dure.

Robotul se conecteaza prin Bluetooth la orice smartphone Android sau iOS, existand o aplicatie speciala pentru controlul acestuia.

Sphero Ollie poate atinge o viteza de pana la 23 km/h si este echipat cu anvelope de cauciuc. Interesant este faptul ca anvelopele se pot inlocui in functie de suprafata pe care ruleaza, fiind disponibile in mai multe culori. De asemenea, Ollie este disponibil in mai multe culori, existand si o varianta numita Ollie Darkside, evident de culoare neagra.

Poate fi cumparat de aici

robot4

Sphero BB-8 robot

Cu siguranta ca nu trebuie sa fii neaparat fanul seriei Star Wars pentru a-i cunoaste pe simpaticii roboti R2-D2 si C-3PO. Totusi, in 2015, odata cu lansarea filmului Star Wars: The Force Awakens, si-a facut aparitia in celebra franciza un alt robotel simpatic: BB-8.

Robotul BB-8 construit de catre cei de la Sphero este o copie cat se poate de reala a robotelului din film, avand capacitatea de a recunoaste mediul inconjurator si de a fi autonom.

BB-8 este un “droid” care poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone, insa este capabil sa isi adapteze personalitatea in functie de modul in care interactionezi cu el. E capabil de reactii in functie de comenzile pe care i le dai.

O functie extrem de interesanta a acestui robot este capacitatea de a reda mesaje holografice, care pot fi vizualizate cu ajutorul unui smartphone.

BB-8 poate fi setat si pe un mod de patrulare, devenind complet autonom. Poate fi cumparat de aici

robot5

ASUS Zenbo Robot

robot6

Zenbo este un robot “prieten”, potrivit atat pentru persoane in varsta, cat si pentru copii sau pentru oricine isi doreste un robot autonom in casa. Presedintele Asus, Jonney Shih il descrie pe Zenbo ca fiind un robot care indeplineste functiile de smart home manager, agent de paza, asistent in bucatarie sau fotograf.

Este un robot mic de inaltime care se aseamana destul de mult cu BB-8. Capul sau este format, practic, dintr-un ecran tactil si se poate conecta la internet. Poate fi folosit pentru web browsing sau chiar apeluri video.

Zenbo poate fi considerat un robot asistent, fiind capabil sa exprime diverse emotii cu ajutorul expresiilor faciale. Este conceput pentru a oferi asistenta, divertisment si companie membrilor unei familii.

Este capabil sa controleze toate dispozitivele electronice din casa, dar si sa danseze, sa cante sau sa redea mesaje vocale.

Tapia Robot

Tapia este un robot de companie, vorbitor si bun asistent in activitatea zilnica. Te trezeste dimineata, iti arata prognoza meteo si iti spune programul zilei. Poate sa controleze wireless aparatele din casa sau poate sa comande online produse pentru tine.

Robotul este capabil sa recunoasca activitatea si miscarile tale si sa isi schimbe comportamentul in functie de asta.

Tapia este de asemenea foarte util persoanelor care locuiesc singure, monitorizand momentele in care acestia pleaca sau se intorc acasa. Poate sa isi dea seama cand utilizatorul nu se intoarce acasa si astfel poate fi programat sa sune membrii familiei pentru a-i alerta.

robot7

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook