Pentru cei prea tineri sa stie sau cei prea batrani sa-si aduca aminte, Commodore a fost o companie Canadiana foarte importanta in industria de IT din anii ’80. Pe la mijlocul deceniului era liderul mondial la productia de computere personale livrand mii de desktop-uri Commodore 64 zilnic, ajungand chiar si in cartea recordurilor Guinness cu vanzari de 17 milioane de bucati din acest model la nivel mondial. Cu toate acestea, in 1994 compania a dat faliment, unicul lucru care a ramas fiind brandul care si-a schimbat proprietarul de cateva ori pana in ziua de azi.

commodore-3

Acum, un grup de antreprenori italieni vor lansa in iulie 2015 smartphone-uri Commodore PET avand acelasi nume cu un alt model mai vechi creat de producatorul de PC-uri.

Smartphone-urile Commodore PET vor avea la baza sistemul de operare Android 5 Lollipop modificat astfelincat sa includa si doua emulatoare pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de jocurile de pe 64 sau Amiga.

commodore-2-1024x683

Noul Commodore PET are un design foarte des intalnit in lumea smartphone-urilor Android cu o rama metalica de aluminiu acoperita de polycarbonat. Ca specificatii, PET are la baza un chipset Mediatek pe arhitectura pe 64-bit si procesoare octa-core tactate la 1.7GHz, ajutate de chipul grafic Mali T760. Ecranul este unul de 5.5″ Full HD 1920×1080 pixeli protejat de sticla Gorilla Glass 3. Camera principala este produsa de Sony si are un senzor de 13MP cu diafragma f2.0, care surprinde poze la rezolutie de pana la 4096×2304 pixeli si filmare FullHD 1080p. Camera frontala este de 8MP si capteaza imagini cu unghi de pana la 80 de grade, ambele camere putand fi declansate de la un buton amplasat pe marginea telefonului. Acumulatorul telefonului este de 3000mAh, fiind suficient pentru a putea fi folosit pe toata durata zilei.

commodore-1-1024x683Pentru inceput, Commodore PET va fi lansat in Europa si va fi disponibil in variante de 16GB de memorie de stocare cu 2GB de memorie RAM cu un pret aproximativ de vanzare de 300 de euro si o varianta de 32GB de memorie de stocare si 3GB de memorie RAM la un pret aproximativ de 365 euro. Ambele versiuni comercializate vor fi livrate cu un card de memorie inclus in pachet de 32GB si vor suporta doua cartele SIM cu viteze 4G.

 

 

sursa: Wired

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook