Pentru al doilea an consecutiv, compania EuroGsm a sustinut concursul caritabil Walking Month editia 2018, prin inscrierea a 12 concurenti dornici de a realiza cat mai multi pasi in decurs de o luna.

Anul acesta, toate fondurile obtinute de catre organizatorii Betfair Romania Development, atat din taxele de inscriere in procent de 100% cat si din donatii, au fost directionate catre Centrul Sportiv Lamont, in care activeaza persoane cu dizabilitati.

In aceasta editie, toti participantii au pasit pentru ca acesti sportivi ambitiosi in ciuda handicapului pe care il au sa aiba sustinerea materiala pentru a participa la cat mai multe concursuri paralimpice, atat nationale cat si internationale.

Concurentii celor trei echipe – EuroGsm The Phone Geeks, EuroGsm Cluj-walkerii si EuroGsm Bistrita3 – s-au daruit acestei cauze prin pasii pe care i-au realizat in cadrul concursului Walking Month. Cei 12 „plimbareti” au reusit sa cumuleze putin peste 4.390.000 pasi, echivalentul a 3.500 km. Acest numar de kilometri il putem echivala cu parcurgerea urmatorului traseu: din Cluj-Napoca pana in Vama Bors, turul Romaniei, distanta care insumeaza 3150 km, si inapoi acasa in Cluj.

Inca din primele zile de concurs, „plimbaretii”  EuroGsm si-au setat un numar de pasi zilnici, atat personali, cat si pentru echipa. La ridicarea stachetei pentru numarul de pasi de la o zi la alta a contribuit si aplicatia Wolking Month. Dupa sincronizarea pasilor parcursi, in pagina statistici, se puteau vizualiza in timp real pasii personali, diferenta pana la urmatorul utilizator, pasii echipei, precum si diferenta pana la urmatoarea echipa.

Ambitiosi din fire, isi impuneau de la o zi la alta sa realizeze mai multi pasi. Planificau trasee montane in weekend-uri, plimbari prin parcurile din oras, sau pur si simplu renuntarea la mijloacele de transport in comun sau masina personala. Vizualizarea traseelor din aplicatiile compatibile certifica efortul depus si indemna la cat mai multa miscare.

De-a lungul competitiei au fost si zile „nefericite” pentru unii coechipieri care nu au reusit sa atinga numarul intentionat de pasi. Imbolnavirile neasteptate, nesincronizarea corecta a pasilor intre bratara si aplicatia Wakling Month, sau uitarea bratarii la incarcat au dus la neindeplinirea obiectivului propus. Colegialitatea si spiritul de echipa care s-a creat i-a determinat pe ceilalti colegi la mai multa miscare in incercarea de a atinge numarul de pasi hotarat la nivel de echipa.

Cum a fost experienta in aceasta competitie?

„Experienta Wolking Month a fost una inedita. Ma bucur ca am participat la editia de anul acesta, de fapt prima de acest gen pentru mine. A fost o provocare binevenita, pentru ca am facut mai multa miscare ca de obicei si chiar mi-a placut sa-mi setez obiective zilnice, pe care le-am atins, iar pe cele mai multe dintre ele le-am depasit. Sunt incantat ca aceasta experienta m-a facut sa constientizez mai bine bucuria de a face miscare si sa-mi petrec cat mai mult timp in aer liber”, ne-a relatat cu emotii Dan, cel mai nou concurent din echipa EurGsm The Phone Geeks.

Geek-ul Marius, component al aceleiasi echipe, a concluzionat faptul ca „in comparatie cu editia de anul trecut, in acest an rezultatele intregii echipe au fost peste asteptari. Personal mi-am doborat recordurile din editia trecuta – cel mai mare numar de pasi intr-o zi, in care am vizitat Copenhaga si am refuzat sa folosesc mijloacele de transport in comun in ciuda vremii care nu era tocmai placuta, precum si numarul total de pasi. Chiar daca job-ul celor patru membri ai echipei din care am facut parte presupune munca la birou de la 9 la 17, am reusit sa trecem de 2 milioane de pasi, depasind rezultatele de anul trecut. Pot spune ca Adriana a fost “campionul” echipei, pentru ca ea a realizat de departe cel mai mare numar de pasi”.

Coechipierul Cosmin, participant si el pentru a doua oara, analizeaza, compara si afirma faptul ca din cate am observat aici sunt 2 categorii de oameni: sportivii care fac un numar mare de pasi in antrenamente si noi, amatorii, care facem cei mai multi pasi in concedii sau atunci cand suntem provocati la astfel de competitii. Fiind la a doua editie, am avut surpriza de a vedea spiritul competitional crescut fata de editia trecuta. Daca anul trecut iti stabileai un obiectiv de pasi pe zi erai oarecum in paralel cu restul competitorilor; in acest an in schimb trebuia sa-ti adaptezi continuu targetul pentru a ramane in apropierea urmatorului clasat”.

Mai comod de felul lui, Adrian, component al echipei EuroGsm Bistrita3, ne-a spus  ca m-a uimit amploarea acestui concurs, numarul foarte mare de participanti. M-am inscris in ideea de a face mai multa miscare, lucru care s-a si intamplat deoarece am jucat fotbal, am fost la alergat. Faceam miscare si inainte, ocazional, dar acum, stiind ca este vorba de un concurs, am alergat mult mai mult, iar implicarea a fost mai mare”.

In schimb, colega lui Iulia B, activa de felul ei si pasionata de drumetii, marturiseste ca „nu mi-a fost greu deloc sa “strang” pasi.

Am fost mai activa ca de obicei la gandul ca trebuie sa fac mult mai multi pasi fiind inscrisa in aceasta competitie. Intr-unul din weekend-urile acestui concurs am facut o drumetie pana pe Varful Ineu (cota 2279 m).”

Tot din echipa din Bistrita, simpatica Alina, prezenta pentru prima data la un astfel de gen de competitii, afirma ca „Experienta Walking Month pentru mine a fost una interesanta din care pot sa zic ca am avut de invatat. In aceasta luna nu am mai dat nici macar un leu pe taxi sau pe alte mijloace de transport, am devenit mai responsabila, am facut economii si m-am trezit mai repede dimineata, avand timp chiar sa imi iau si micul dejun. Pasii m-au purtat si catre locuri cu privelisti minunate, in care m-am bucurat de miscare si de plimbari lungi in aer liber. Ca echipa, mereu ne-am sustinut si ne-am completat unul pe altul; astfel, cu incurajari din partea tuturor membrilor am reusit sa contorizam peste un milion de pasi in aceasta luna”.

Iar Monica, cea de-a patra componenta a echipei bistritene, a recunoscut ca  „datorita efortului fizic mai mare in aceasta luna, de cele mai multe ori seara adormeam foarte repede, inainte orei mele de somn”.

 

 

Concusul caritabil Walking Month editia 2018 s-a incheiat. Privim clasamentele oficiale si ne bucuram de performantele celor 3 echipe din cadrul companiei EuroGsm.

Prezenta pentru a doua oara, echipa EuroGsm The Phone Geeks a reusit sa se apropie mai mult de podium si s-a clasat pe locul 12. Nici concurentii celorlalte doua echipe nu au stat rau. Din totalul de 580 echipe formate, pasii cumulati de concurentii din echipa EuroGsm Cluj-walkerii i-au dus pe locul 216, iar „plimbaretii” din echipa EuroGsm Bistrita3 au ocupat locul 279.

Merita sa o laudam si pe Adriana, componenta echipei Geeks-ilor.

Conform statisticilor organizatorilor concursului Walking Month, a facut parte din cei 12 concurenti din editia 2018 care au facut peste 1.000.000 pasi personali.

Entuziasmul celor 12 participanti, dar si rezultatele obtinute ne fac sa asteptam cu nerabdare concursul din 2019. Cu siguranta va fi o mai mare mobilizare, mai multi concurenti dornici de cat mai multa miscare, o noua experienta a mersului pe jos, mai multi pasi contorizati prin care sa contribuim la o cauza nobila si sa fim mandri de realizarile noastre.

Pasi = Miscare = Sanatate

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook