[wptab name=’Generalitati’]

Ideea unui ceas inteligent, care sa ne puna in legatura cu device-urile  noastre, a aparut de ceva vreme, cele mai cunoscute fiind ceasurile facute de Sony Ericsson si mai apoi de Sony – LiveWiew. Intre timp au aparut variante mai complexe ale acestor ceasuri inteligente, precum I’m Watch sau Pebble E-Paper.

Ceasul pe care l-am testat noi se numeste Cookoo Watch si a fost prezentat pentru prima data la CES 2013. Spre deosebire de celalelte ceasuri de care aminteam mai sus, acesta este un ceas analogic cat de poate de obisnuit, cel putin la prima vedere. Nu are un display LCD sau E-Ink,  insa este capabil sa se conecteze la dizpozitivele IOS, folosind tehnologia Bluetooth.

[/wptab]

[wptab name=’La ce este util?’]

Odata conectat, ceasul poate atentiona utilizatorul, prin alerte sonore sau vibratii, de evenimente noi  ale telefonului sau tabletei. Astfel, poate emite notificari cu privire la un mesaj/email nou primit, la un apel de voce sau o alarma setata pe telefon.

Momentan se poate conecta doar la dispozitivele care folosesc IOS, producatorul anuntand insa ca va aparea suport si pentru Android sau chiar Windows 8.

[/wptab]

[wptab name=’Design’]

Ca si aspect, ceasul un se remarca cu nimic spectaculos, fiind construit din plastic, cu o insertie metalica in jurul cadranului. Bratara este flexibila, fiind facuta din cauciuc.

Variantele de culoare disponibile sunt negru, albastru, alb si roz, existand insa si o varianta limitata, de culoarea verde. Varianta pe verde se vinde insa la un pret mai mare in comparatie cu restul, fiind  o editie lansata doar pentru perioada CES 2013.

Nici ca si dimensiuni  nu iese din tiparele unui ceas obisnuit, poate doar la grosime, fiind un pic cam gros in comparatie cu un ceas standard. Cam acesta ar fi singura parte negativa la constructia acestui ceas, in rest ceasul fiind  foarte discret.

Mai jos aveti dimensiunile exacte ale device-ului.

[/wptab]

[wptab name=’Functionalitate’]

Conectarea se face exact ca si in cazul unei casti Bluetooth, prin apasarea lunga (aprx 5 sec) a butonului Connect, pana cand led-ul (de forma unui cuc) incepe sa se aprinda intermitent.

Ecranul ceasului contine doar 6 leduri de notificari standard, necustomizabile. In partea stanga se afla notificarile privind apelurile si emal-urile primite, in partea dreapta reminder-ul de alarma si SMS, iar in partea de sus, respectiv partea de jos, aflandu-se martorul de conectare si indicatorul de baterie.

Avand in vedere ca este un ceas lipsit de display, toate activitatile de interatiune cu telefonul se fac printr-o aplicatie dedicata, Cookoo Time to Connect, disponibila in AppStore. Astfel, toate setarile referitoare la ceas se vor face in principal folosind telefonul, nu ceasul.

Mai jos este o lista cu toate notificarile si functionalitatile ceasului Cookoo:

– Apeluri primite
– Apeluri pierdute
– Mesaje si postari pe Facebook
– Remindere de pe calendar
– Alarma
– Dispozitivul nu mai este in aria de acoperire a telefonului
– Bateria descarcata
– Posibilitatea de a efectua fotografii, folosind ceasul pepost de telecomanda

[/wptab]

[wptab name=’Special’]

In primul rand Cookoo Watch se diferentiaza de restul ceasurilor inteligente, prin simplul fapt ca  inainte de toate este un ceas si abia mai apoi un ceas smart.

Daca il comparam cu LiveWiew sau I ‘m Watch, este mult mai sarac in ceea ce priveste functionalitatile sale ca si smart watch, insa cei care l-au conceput se pare ca nici nu doreau altceva.

Astfel, Cookoo se comporta mai degraba ca si un centru de notificari simple, fara a oferi detalii privind identitatea apelantului (in cazul apelurilor) sau subiectul mesajelor primite.

Daca vorbim de autonomia oferita, Cookoo se diferentiaza din nou de celelalte ceasuri de pe piata, neavand nevoie de incarcare periodica, durata lui de functionare fiind de aproximativ 2 ani. Din acest punct de vedere este ceasul cu cea mai mare autonomie dintre toate smart watch-urile existente pe piata. Este un concept nou, care mizeaza in primul rand pe ideea de ceas pe care sa-l porti zi de zi (fara sa il incarci) si care sa iti ofere in acelasi timp beneficiile unui ceas inteligent.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Este foarte clar ca ceasul Cookoo nu este un gadget extrem de complex in ceea ce priveste functionalitatea lui, insa, inainte de toate, este un ceas pe care il poti purta zilnic, fara sa te simti incomodat in vreun fel. Pana la urma, a citi un mesaj direct pe un ecran unui ceas nu este un lucru tocmai comod,  astfel ca notificarile primite pe pe ceas mi se par la fel de utile.

Ceasul este foarte usor de setat, foarte usor de folosit si mai ales este un ceas cu un design extrem de reusit, care iese din tiparele cu care ne-am obisnuit pentru aceste tipuri de gadgeturi.

[/wptab]

[end_wptabset]

Foto: cookoowatch.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentNokia Lumia 820
Articolul următorBluetooth Headsets
Sony Xperia XZ2 va ocupa mereu un loc in topul preferintelor lui Marius. Pasionat de Android, geek-ul de fata nu zaboveste cand vine vorba de avantajele sau dezavantajele unui terminal si le puncteaza prin experienta sa de connoisseur. Este o persoana activa, care in timpul liber se delecteaza la un meci amical de fotbal.