Dupa ce a revolutionat industria automobilelor electrice cu Model S, iar pentru proaspatul lansat Model 3 are precomenzi care vor tine ocupata productia pana in 2018, Tesla impreuna cu SolarCity au prezentat, in cadrul unui eveniment in Los Angeles, acoperisul viitorului.

Daca credeti ca panourile solare, chiar si cele fotovoltaice, sunt urate, dar v-ar placea sa beneficiati de energie verde (solara) gratuita, atunci ati ajuns unde trebuie si va invitam sa cititi mai departe restul articolului pentru a va schimba, la fel ca noi, parerea.

Intr-un eveniment care a avut loc pe 28 octombrie la Universal Studios LA, Tesla impreuna cu SolarCity au prezentat Powerwall 2 si Solar Roof.

Powerwall 2 -Specificatii

Primul este un acumulator dedicat caselor si birourilor, special conceput pentru a stoca energia captata de panourile solare fotovoltaice. Avand dimensiunile de 1150x755x155mm si 120kg, acesta include invertorul DC/AC, un sistem de racire pe baza de lichid si un acumulator imens Li-Ion cu o capacitate de 13.5kWh utilizabili (dublu fata de prima generatie lansata in 2015). Fiind creat si pentru birouri, unde atat puterea consumata cat si potentialul celei captate sunt mai mari, Powerwall 2 este scalabil pana la 9 unitati, totalizand o putere de 121.5kWh (consumul aproximativ de curent intr-o luna pentru un apartament cu 2 camere).

powerwall 2

Powerwall 2 poate fi montat atat pe perete cat si pe podea, inauntrul sau in afara casei, fiind operational intre temperaturi de la -20°C la 50°C. Acesta este rezistent la apa si la praf. Pretul in SUA pentru Powerwall 2 este de 5500$, iar garantia oferita produsului este de 10 ani.

modele tigla solara

Solar Roof, sau acoperisul solar, a fost surpriza evenimentului. Putini dintre participantii la eveniment si-au dat seama, pana la dezvaluirea lui Elon Musk (CEO-ul Tesla), ca acoperisurile caselor dimprejur sunt de fapt formate din tigla cu panouri solare functionale. Pentru ca aspectul conteaza, acest tip de acoperis arata la fel de bine ca oricare altul format din tigle clasice, singura diferenta fiind ca sistemul prezentat de Tesla & SolarCity include in tigle celule fotovoltaice de inalta eficienta. Acestea sunt acoperite cu un strat de sticla rezistenta la socuri mult mai mari decat tigla obisnuita, oferind astfel o durabilitate mai mare in timp.

Acoperisul solar de la Tesla & SolarCity este disponibil in 4 modele de tigla: Tuscan Glass, Slate Glass, Textures Glass si Smooth Glass. Chiar daca pretul exact pe metru patrat nu a fost precizat la eveniment, Elon a mentionat ca acest tip de acoperis va fi mai ieftin decat unul traditional (din pacate, nu stim daca in calcul a fost inclus si ciclul de viata mai mare si economia realizata).

Montarea acoperisurilor solare de la Tesla va incepe din 2017. Acestea reprezinta o alternativa demna de luat in calcul pentru toti cei care isi construiesc o casa noua sau au nevoie de un acoperis nou la casa.

Combinand Solar Roof cu Powerwall 2 si, de ce nu, cu un automobil electric care poate fi incarcat intr-o jumatate de ora la o statie Supercharger, Tesla a facut un pas mare spre o casa autonoma si chiar o viata in care treptat putem sa depindem din ce in ce mai putin de gigantii din energie, fie ea electrica, gaze naturale sau alt fel de combustibili.

Daca aveti pareri cu privire la aceasta tema sau pur si simplu nu v-am convins ca viitorul trebuie sa se indrepte spre o lume in care atat nivelul de poluare, cat si dependenta de furnizorii de energie trebuie sa scada, asteptam comentariile voastre mai jos.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook