Cei de la Huawei au introdus pe mai multe modele sistemul de operare EMUI 12, avand un look cu totul wow, o suita de functii noi, panou de control, efecte de animatie si multe altele comparativ cu EMUI 11. In cele ce urmeaza o sa vedem ce noutati aduce si cu ce ne impresioneaza noul EMUI 12:

Un design inovator, minimalist 

EMUI 12 vine cu un afisaj curat si rafinat, cu colturi rontunjite care ofera un aspect frumos si o experienta placuta de vizionare. De exemplu, aplicatiile Clock, Calendar, Notes au un aspect mult mai modern cu margini curbate si culori simple care se incadreaza perfect.

Panou de control 

Panoul de control este o solutie noua pe care o puteti accesa din partea dreapta a ecranului Home, prin glisarea de sus in jos. Aici puteti vedea toate setarile principale, de la conexiune WiFi, Bluetooth, la Personal Hot Spot, Location, Eye comfort, toate acestea fiind afisate pe acelasi ecran.  In plus, cu functia „Device +” puteti sa extindeti meniul de setari sau sa il restrageti.

Afisare notificari 

O alta noutate adusa de EMUI 12 este afisarea notificarilor in partea stanga. Astfel, prin glisarea de sus in jos in partea stanga a ecranului, puteti vedea rapid notificarile de la diverse aplicatii precum: Google, Messenger, Instagram, Alarm si multe altele.

Sistem de fisiere distribuit 

EMUI 12 vine cu o super functie de vizualizare a fisierelor media in aplicatia Gallery, asemanatoare cu cea a unui laptop. Astfel, cu o simpla „ciupire” a ecranului in aplicatia Gallery, se vor afisa mult mai multe imagini pe acelasi ecran.

In plus, tot cu o „ciupire” a ecranului, de aceasta data a celui de Home, puteti schimba widget-urile (Calender, Wether, Screen Lock, Music si multe altele), poza de fundal sau puteti accesa rapid setarile pentru Home.

De asemenea, cu functia „Transition” puteti aplica alte tipuri de „efecte” pentru navigarea aplicatiilor. De exemplu, puteti alege optiunea „Box” si aplicatiile se vor afisa ca si cum ati roti o cutie.

MeeTime

Aceasta aplicatie a fost instalata odata cu EMUI 10 si imbunatatita in EMUI 11. Odata cu EMUI 12, cei de la Huawei au introdus o noua facilitate, aceea de a putea transfera apelurile video de pe telefon.

Ajustarea fontului

Noua functie de la EMUI 12 va permite sa ajustati marimea sau grosimea fontului asa cum va place. Presupunand ca aveti telefonul in limba engleza, va prezentam pasii necesari:

1. Deschideti meniul „Setting” de pe smartphone-ul Huawei.

2. Atingeti optiunea „Display & brightness”.

3. Atingeti optiunea „Text size and weight” si mutati glisorul pentru a ajusta dimensiunea sau grosimea fontului.

Securitate

Noul update aduce functii noi de securitate si privacy, precum deblocarea telefonului de pe laptop, cu ajutorul functiei Multi Screen collaboration, folosind parola aleasa.

Performanta

Revenind la cea mai importanta parte, se poate observa o rulare mai fluida a aplicatiilor dupa instalarea noului update pe smartphone. Mereu, cei de la Huawei au incercat sa asigure o performanta optima pentru smartphone-urile sale.

In ceea ce priveste modelele care au primit acest nou update, se numara: seria P40, modelele Mate 30 si Mate 40 Pro, Nova 9, modele P30 si P30 Pro, seria Mate 20 si Nova 5T.

In concluzie, EMUI 12 vine cu un design mult mai curat si aerisit, cu functii noi care aduc un plus de culoare, performanta si accesibilitate pentru utilizatori.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook