Google dispune de multe functionalitati si aplicatii utile care ne fac viata mult mai usoara, fie ca vorbim de magazinul propriu de aplicatii Play Store, serviciul de mapare Google Maps sau browser-ul Google Chrome. O alta functionalitate utila pentru multi utilizatori a fost lansata la finalul lui 2020 odata cu Nearby Share prin ofera utilizatorilor de Android o modalitate facila de a face sharing de link-uri, fotografii sau documente cu prietenii sau familia. Acum, lucrurile au mers un pas mai in fata si poti trimite chiar si aplicatii sau jocuri.

Pentru a te folosi de aceasta functionalitate, trebuie sa deschizi aplicatia Play Store, tap pe meniul de tip “hamburger” din stanga sus (cel cu trei linii suprapuse), apoi continui spre My apps & games si intra in tab-ul de Share. Vei descoperi aici doua optiuni, cea de trimitere si primire pentru a face schimb de informatii cu alti utilizatori care se afla langa tine. Odata apasat unul dinte butoane, ti se va cere sa iti activezi locatia. Lucrul cel mai avantajos este ca nu ai nevoie de date mobile sau conexiune la Wi-Fi pentru a face asta.

Nearby Share este o metoda rapida de a face transfer de aplicatii sau jocuri intre tine si prietenii tau sau familie si nu trebuie sa iti faci griji daca nu ai suficiente date mobile sau nu ai o conexiune Wi-Fi in acel moment. Transferul se face incredibil de rapid, conform unora mai repede decat printr-o conexiune Wi-Fi, iar dupa terminarea lui iti poti deconecta device-ul.

Chiar daca nu mai ai date mobile si nici conexiune la Wi-Fi, cu ajutorul lui Nearby Share vei putea trimite aplicatii si jocuri la viteze extrem de rapide, transformand aceasta functionalitate intr-una foarte utila, putandu-se masura acum cu ceea ce ofera Apple prin AirPlay.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook