WhatsApp au introdus o noua functionalitate folositoare odata cu ultima versiune beta pentru Android. Deocamdata accesibila doar pentru cei care o testeaza, cu ajutorul ei poti adauga noile contacte mai usor prin simpla scanare a unui cod QR unic.

Potrivit publicatiei WABetaInfo, aceasta functionalitate este disponibila in versiunea beta v2.20.171, poate fi gasita in meniul de Setari daca ai fost interesat si te-ai inregistrat anterior in programul destinat testarii care poate fi accesat de aici. Poti vizualiza propriul tau cod QR prin navigare la iconita din dreptul numelui tau, apoi din aceeasi sectiune poti scana codul QR al altor persoane adaugandu-le automat in lista ta de prieteni. In afara de camera, codul mai poate fi scanat daca a fost salvat ulterior ca fotografie.

Odata ce faci public codul tau QR, implicit numarul tau de telefon va fi afisat. In acest sens, WhatsApp vine in sprijinul protejarii confidentialitatii datelor cu optiunea de resetare a codului pentru un numar nelimitat de ori.

Desi este deocamdata in varianta de testare si nu se poate descarca direct din Google Play, iar functionalitatea, care este in faza de testare si pe iOS, va deveni disponibila anul acesta pentru publicul larg printr-un update viitor pe smartphone.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook