Un smartwatch poate fi utilizat si in alte moduri, in afara de binecunoscutele functii de baza (primirea si vizualizarea notificarilor de pe telefon intr-un mod confidential, inregistrarea si urmarirea activitatilor fizice si a ritmului cardiac, afisarea orei in una sau mai multe fusuri orare). Mai jos iti prezentam 5 utilizari foarte practice pe care le poate avea un smartwatch.


Bilet de calatorie

In timpul evenimentului Spring Forward, CEO-ul Apple – Tim Cook, a demonstrat cum poti folosi un Apple Watch pentru a trece de zona de securitate dintr-un aeroport afisand direct pe ecranul ceasului biletul de calatorie. Acesta este scanat la fel ca un bilet listat. Deci, din moment ce face procesul de imbarcare mai rapid, putem spune ca este o functie binevenita.

Navigatie

Stim cat de util este un sistem de navigatie in masina atunci cand te afli intr-un oras necunoscut. Ei bine, atunci cand te plimbi pe jos, sa fii ghidat de ceas poate fi la fel de placut si de util. Se pot folosi comenzi vocale precum “OK Google, navigate to” pentru Google Maps, iar acesta va afisa cea mai rapida ruta si directii pana la destinatia dorita.

Comanda un Uber

Da, incepand cu Android Wear 2 poti comanda un Uber direct de pe smartwatch. Este nevoie doar sa descarci pe smartwatch aplicatia Uber (nu e nevoie sa fie instalata si pe telefonul la care este conectat ceasul) si sa te autentifici cu credentialele tale Uber. Poti sa-ti alegi rapid destinatia din cele salvate anterior sau poti introduce una complet noua. Trebuie totusi sa iei in considerare ca aceasta aplicatie va folosi GPS-ul ceasului si va consuma mai rapid bateria.

 

Transport public

Momentan, una dintre cele mai raspandite utilizari ale smartphone-urilor in China este de a accesa diferite modalitati de transport in comun. Langa bariera rotativa se gaseste un scanner care “citeste” biletul de pe smartphone. Aceeasi procedura se poate realiza si cu un smartwatch, printr-o simpla miscare a incheieturii, facand procedura si mai simpla decat este deja. Acum sa revenim pe meleagurile mioritice, unde trebuie sa ai grija sa nu pierzi biletul, dupa care sa-l scoti, il introduci in aparat si apoi inapoi in locul bine ales, din acelasi motiv: sa nu il pierzi.

Portofelul de la incheietura

Probabil una dintre cele mai importante functii prin care un smartwatch ne va face viata mai usoara este in domeniul efectuarii de plati. Inca de la primele generatii de smartwatch-uri am vazut modele dotate cu un chip near field communication (NFC) pentru a putea realiza plati contactless. Android Pay sau Apple Pay, in ambele cazuri ceasul trebuie sa fie conectat la telefonul care are instalata aplicatia corespunzatoare. Din pacate, in momentul de fata niciuna dintre metodele de plata mobila de mai sus nu sunt suportate in Romania, dar speram ca in viitorul apropiat vom putea plati si noi in majoritatea magazinelor prin simpla apropiere a ceasului de POS.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook