In primul rand, de ce ai vrea Google Camera pe telefonul tau? Raspunsul este simplu. Google a reusit sa revolutioneze fotografia pe telefoanele Pixel cu ajutorul aplicatiei de camera cu care au venit telefoanele Google Pixel. Daca ai un telefon de buget redus sau mediu iti vei imbunatati foarte mult capabilitatile cemerei din dotare, in special in cazul fotografiilor pe timp de noapte.

In acest articol ne vom axa pe instalarea aplicatiei Google Camera 7 pentru care aveti nevoie de un dispozitiv cu Android 9 sau Android 10, dar in teorie functioneaza la fel si pentru dispozitivele mai vechi cu Android 8 pe care se poate instala Google Camera 6.1 sau Google Camera 4 pentru Android 7.

Inainte de a instala GCam pe telefon, va trebui sa verificam daca aplicatia este suportata la nivel hardware. Pentru asta vom instala de pe Google Play aplicatia gratuita Camera2 API Probe, o pornim si verificam la Hardware Support Level. Daca este bifat Legacy, atunci din pacate nu are rost sa va pierdeti mai departe timpul. In teorie, se poate adauga suport pentru Camerea2 API, dar pentru asta trebuie rootat telefonul si va veti pierde garantia.

Partea dificila acum incepe, pentru ca trebuie sa gasim aplicatia potrivita pentru telefon. Mai jos, aveti cateva aplicatii testate pentru cateva modele populare, dar restul le puteti cauta aici.

  • Xiaomi Redmi Note 7 Pro, 7, 7S, 6 Pro, 5 Pro, Mi A3 sau Mi A2 – Download
  • Xiaomi Pocophone F1 – Download
  • OnePlus 7,6,5T,5, 3T,3, – Download
  • Asus Zenfone 6 – Download

Este foarte probabil ca telefonul sa va ceara permisiunea sa instaleze aplicatii din afara Google Play, apasati pe Allow si gata.

In ceea ce priveste functiile Google Camera 7, una dintre cele mai noi si mai interesante este astrophotografia. Aceasta trebuie sa fie activata pe anumite dispozitive. In acest caz, mergeti la Setari -> About -> Advanced Settings si bifati casutele ca si in poza de mai jos. Dupa o gasiti in modul Night Sight si o puteti activa oricand aveti nevoie. Nu uitati ca pentru aceasta veti avea nevoie si de un suport pentru telefon sau o mana foarte stabila.

Functiile din Google Camera 7 va permit sa va bucurati de imagini capturate la o calitate mult imbunatatita fata de aplicatia standard a telefonului, mai ales pe timp de noapte.

Fiind o aplicatie nou lansata, cu siguranta vor aparea imbunatatiri in timp, deci nu uitati sa verificati din cand in cand daca a aparut vreo actualizare, pentru ca nu o veti gasi in lista de pe Play Store.
Mai jos aveti cateva exemple prin care se vede clar diferenta de calitate intre Google Cam si aplicatia Xiaomi.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook