Intr-un moment de neatentie, vacanta se poate transforma in cel mai mare cosmar din pricina telefonului mobil uitat in taxi, pierdut in restaurant sau chiar furat. Pentru a va ajuta sa treceti mai usor peste eventualele neplaceri, va aratam in cativa pasi simpli cum se pot recupera datele de pe telefon si cum puteti localiza dispozitivul.

In primul rand, inainte sa va ganditi la blocarea dispozitivului si depistarea acestuia, trebuie sa contactati cat mai repede operatorul retelei mobile, in cazul in care numarul pe care il detineti este un abonament.

Pentru dispozitivele Android, cel mai simplu mod de a afla locatia si de a accesa datele telefonului este contul Google, unde, de pe un computer, intrati in sectiunea My Account, apoi Find Your Phone.

google

Aici exista mai multe optiuni de a incerca sa depistati telefonul. Prin simplul buton RING, telefonul va suna fara a fi apelat, in timp ce LOCATE afiseaza locatia pe o harta Google Maps cu o acuratete foarte buna (aproximativ 20 metri). Optiunea Locate este disponibila doar in cazul in care aveti serviciul de localizare (GPS) activat.

google2

In cazul in care aceasta metoda usoara nu functioneaza, treceti la un alt pas in care aveti posibilitatea de a afisa un mesaj pe smartphone si, eventual, un numar de telefon la care persoana care a gasit telefonul va poate contacta. De asemenea, se va stabili o parola fara de care nu se va mai putea accesa device-ul. Google sugereaza sa incercam sa apelam chiar numarul propriu de telefon, poate cineva o sa raspunda si problema se va rezolva mai repede decat am crede.

google3

Ca ultima masura, daca variantele de mai sus nu au succes, puteti recurge chiar la stergerea totala a datelor din telefon. In prima faza puteti alege metoda Sign out din contul Google, abia apoi sa stergeti complet datele din smartphone. Cu toate acestea, Google specifica in mod clar ca este posibil ca datele de pe cardurile de memorie externa sa nu poata fi accesate.

In concluzie, pentru a ne proteja datele din telefon, cel mai bine este sa il securizam cu parola sau amprenta, dupa caz, iar in situatii de urgenta, sa urmam sfaturile de mai sus pentru a incerca recuperarea dispozitivului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook