Odata cu lansarea versiunii de iOS 13 in urma cu mai bine de trei ani s-a adaugat ca functie dark mode pentru telefoanele iPhone, creand un mediu mai prietenos pentru vederea utilizatorului. Este important de stiut cum se activeaza modul intunecat pe un telefon, precum oricine a deschis telefonul in toiul noptii va fi de acord cu aceasta afirmatie. Ecranele luminoase de 2000 niti de la iPhone 14 Pro si Pro Max sunt cu adevarat impresionante in conditii de luminozitate extrem de ridicata, dar in intuneric se dovedesc a fi obositoare si cauzeaza dureri de cap si de vedere. 

Pentru a evita astfel de situatii, trebuie sa reducem efectele luminozitatii intense prin reducerea automata a luminozitatii ecranului, insa chiar asa nu este de ajuns, o tema cu fundal alb va continua sa deranjeze vederea si ne va cauza probleme in continuare. Reducerea efectelor luminii puternice, albe si albastre si a le face mai prietenoase ochiului pentru a crea un confort mai sporit se realizeaza cu activarea modului intunecat. 

Cu cat esti mai dispus sa foloseste telefonul dupa lasarea intunericului, evitarea durerilor de cap si disconfortului ocular trebuie evitate cu orice pret. Atunci cand activezi modul intunecat, majoritatea aplicatiilor isi vor schimba culorile catre unele mai intunecate pentru a crea un mai mare confort pentru tine. Poti seta chiar ca modul intunecat sa se activeze automat in intervalul orar preferat. Iata mai jos ce ai de facut.

Activeaza manual dark mode 

  • Intra la setarile aplicatiei si apasa pe “Afisaj si luminozitate”.
  • Mai departe, apasa pe butonul de selectarea a modului intunecat.
  • Pentru a te intoarce la modul luminos nu ai de facut altceva decat sa apesi pe selectarea acestuia.

Activeaza automat modul intunecat

  • Modul intunecat se poate seta automat intr-un interval orar preferat de tine. Ca sa-l activezi, intra la Setari si intra in submeniul “Afisaj si luminozitate”, selecteaza optiunea “Automat” si apoi apasa pe “Optiuni”
  • De acolo vei avea preselectata optiunea “De la apus la rasarit” care va activa si dezactiva modul intunecat in functie de lungimea zilei, cand rasare si apune soarele.
  • Pentru a seta un interval de timp preferat, apasa pe “Program personalizat”.
  • Mai departe iti vor aparea doua optiuni denumite “Luminos” si “Intunecat”.
  • Seteaza orele pentru fiecare optiune.

In timp ce multi prefera sa utilizeze modul intunecat pe durata intregii utilizari a telefonului, altii prefera sa-l aiba activat doar la caderea serii, insa aceste alegeri difera pentru fiecare individ. Cu toate acestea, la sfarsitul acestui tutorial ai invatat cum sa iti cunosti mai bine telefonul si sa reduci efectele lui negative asupra sanatatii tale.

Sursa foto principala: Business Insider

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook