Dezvoltatorii de tehnologie lanseaza periodic actualizari ale aplicatiilor pe masura ce aduc imbunatatiri software. Scopul este de a oferi mai multa securitate si fluiditate in rularea aplicatiilor. Dispozitivele Android nu fac exceptie, insa este bine de stiut ca poti controla frecventa actualizarilor pentru device-urile tale. 

Cum sa actualizezi manual aplicatiile din Google Play

Actualizarea periodica a aplicatiilor reprezinta un pas important in mentinerea securitatii pe smartphone-ul tau Android. Daca nu ai activat actualizarea automata a aplicatiilor, este nevoie sa le actualizezi manual din magazinul Google Play. Mai jos iti prezentam pasii necesari pentru majoritatea telefoanelor Android.

Pasul 1: Deschide magazinul Google Play si acceseaza pictograma profilului afisata in partea de sus.

Pasul 2: Apasa optiunea Manage apps & device si dupa Updates available. Aici vei vedea o lista cu toate aplicatiile care necesita sa fie actualizate.

Pasul 3: Apasa butonul Update All daca doresti sa le actualizezi pe toate sau butonul Update pentru fiecare aplicatie in parte.

Pasul 4: Odata finalizat procesul, aplicatiile vor fi actualizate.

update aplicatii google play

Cum sa activezi actualizarile automate a aplicatiilor

Nu este necesar sa verifici periodic Google Play pentru noi actualizari, ci poti activa functia care permite aplicatiilor sa ruleze in fundal. Iata care sunt pasii necesari:

Pasul 1: Deschide magazinul Google Play si acceseaza pictograma profilului afisata in partea de sus.

Pasul 2: Apasa Settings → Network Preferences si dupa optiunea Auto-updates apps.

Pasul 3: Alege optiunea Over Wi-fi daca doresti sa se faca actualizarile doar in momentul in care dispozitivul este conectat la Wi-Fi. Poti alege si optiunea Over any network care permite aplicatiilor sa faca actualizari oricand este necesar, folosind orice retea disponibila.

Pasul 5: Ramane doar sa selectezi aplicatia pentru care sa se faca actualizari in mod automat. De asemenea, poti alege sa dezactivezi functia in orice moment.

update automat aplicatii

Este important sa efectuezi o actualizare periodica a aplicatiilor din Google Play pentru a beneficia de o rulare fluida si o securitate mai buna in utilizare.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook