Sa capturezi fotografii in format RAW este un lucru ideal daca doresti ca aceste imagini sa fie editate mai tarziu, intrucat capteaza mult mai multe detalii decat o imagine comprimata de tip JPG. Pe noul model Samsung Galaxy S23 Ultra care detine cea mai impresionanta lentila de camera de pe piata, cu 200 megapixeli rezolutie, se dovedeste la prima vedere a fi mai greu sa captezi fotografii in format RAW. Astfel, vei avea nevoie sa efectuezi cateva setari si apoi sa folosesti unul dintre cele doua moduri specifice de capturare pentru a obtine cu succes imagini RAW.

In urmatoarele randuri iti vom prezenta pasii despre cum sa obtii imagini RAW pe Samsung Galaxy S23 Ultra atat in aplicatia standard a camerei care vine preinstalata, cat si in aplicatia ExpertRAW creata de Samsung si disponibila in Galaxy Store.

Captureaza imagini RAW cu camera nativa a lui Galaxy S23 Ultra

  • Deschide camera telefonului si apasa pe iconita de Setari din partea stanga sus.
  • Mai departe, apasa pe Optiuni avansate de imagini.
  • In meniul urmator, apasa pe Mod Pro si apoi selecteaza una dintre optiunile disponibile de imagine RAW. Formatul RAW va salva imaginile cu extensia DNG, in timp ce optiunea RAW si JPEG va salva imaginea atat in format standard, cat si in format RAW in galeria telefonului tau.
  • La acest pas intra la modul de fotografiere directa a camerei foto, iar apoi selecteaza optiunea Pro si deschide modul Pro de fotografiere – singura modalitate in aplicatia de camera nativa prin care vei putea capta imagini RAW.
  • Acum vei putea selecta lentila dorita a camerei si captura fotografii asa cum iti doresti. 

Captureaza imagini RAW cu ExpertRAW pentru Galaxy S23 Ultra

Aplicatia dezvoltata de Samsung pentru capturarea fotografiilor RAW si denumita intuitiv ExpertRAW poate fi accesata din aplicatia nativa a camerei foto, dar si din aplicatia dedicata ExpertRaw.

  • Apasa pe iconita de Setari in stanga sus a ecranului.
  • Selecteaza optiunea Salveaza imaginile, apoi apasa pe Alege intre formatele RAW si RAW si JPEG, dupa cum doresti.
  • Intoarce-te la ecranul principal al camerei si captureaza fotografia preferata. Aceasta va fi salvata in functie de formatul ales de tine la pasul anterior.
  • Daca vrei sa capturezi imagini la rezolutie 50MP cu camera principala, selecteaza butonul referitor la aspectul raportului plasat in partea de sus a ecranului.

Cu ajutorul unui fisier RAW vei putea edita toate datele de imagine necomprimate si neprocesate captate de senzorii camerei lui Samsung Galaxy S23 Ultra, al carei senzor principal de 200 megapixeli a starnit furori pe internet si prezentat in materialul video de mai sus, in care a fost creat un banner cu o pisica ilustrata, de dimensiunile unei cladiri.

Fisierele RAW mentin calitatea imagini fara sa sufere pierderi ulterioare. Acestea sunt identificate ca fisiere si nu ca imagini, deoarece sunt doar fisiere mari umplute cu datele imaginii asa cum au fost captate.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook