WhatsApp Web permite acum crearea de stickere noi direct din aplicatie

De multe ori, la finalul unui mesaj dintr-o aplicatie mobila multi dintre noi trimit si un sticker pentru a-si exprima mai bine intentia continutului. Folosit de o mare parte dintre utilizatori, stickerele reprezinta acele detalii ilustrate ale unui caracter, figurand o emotie sau actiune. Stickerele inglobeaza o mai mare varietate de trairi decat emoticon-urile, avand abilitatea de a portretiza limbajul corpului cu o reactie faciala. Tocmai din acest fapt, stickerele se gasesc astazi pe oricare aplicatie de mesagerie importanta la nivel global, fiind un simbol important in comunicarea online.

WhatsApp suporta de multa vreme stickerele pentru a trimite mesaje, insa este posibil doar cu ajutorul unor aplicatii terte daca doresti sa creezi stickere de unul singur. Pe WhatsApp Web lucrurile se comporta diferit, putand acum sa transformi orice imagine din device-ul propriu intr-un sticker care sa-ti exprime personalitatea, exersandu-ti creativitatea si facand-o cunoscuta persoanelor cu care esti in contact.

Cum sa te conectezi la WhatsApp Web

Serviciul este disponibil de cativa ani si pe desktop si se poate accesa urmand acesti pasi:

  1. In aplicatia mobila cauta cele trei puncte suprapuse vertical in dreapta sus a paginii principale.
  2. Dupa ce ai le-ai accesat, continua navigarea intrand in Setari, apoi vei vedea un cod QR de culoare verde plasat in dreapta sus a ecranului.
  3. Codul QR va deschide 2 tab-uri, ceea ce ai de facut este sa intri pe al doilea, cel de scanare cod.
  4. La final, aplicatia te va indruma sa deschizi varianta desktop accesand link-ul web.whatsapp.com.
  5. Confirma inlantuirea dintre cele doua platforme si acum vei putea folosi varianta desktop.

Cum sa creezi stickere in WhatsApp Web

  1. Pentru a putea crea stickere, selecteaza o persoana din lista de contacte si intra in chat.
  2. Cauta iconita de emoji si deschide-o, apoi da click pe iconita de sticker.
  3. Mai departe, alege o imagine pe care vrei s-o personalizezi.
  4. Odata aleasa imaginea, poti acum sa iti exersezi creativitatea si sa-ti faci prietenii sa zambeasca la primirea acestora.
  5. Dupa ce ai terminat de creat sticker-ul, il poti trimite direct sau il poti salva in calculator.

Stickerele create se pot importa si pe telefon pentru a-ti fi mai usor la indemana si a le putea folosi oricand. Desi procesul de a importa nu este prea la indemana, dat fiind faptul ca aceasta functionalitate este extrem de recenta si nu este dezvoltata complet, acest lucru nu este nici pe departe imposibil. Asadar, daca vrei ca stickerele create pe desktop sa le poti folosi si pe mobil, in casuta de chat trimite-l unui prieten, deschide smartphone-ul si tine apasat pe sticker-ul dorit, dupa care salveaza-l ca favorit, selectand iconita in forma de stea din meniul de sus.

Fenomenul stickerelor a prins amploare la nivel mondial si devine tot mai folosit de catre utilizatori, caci este un mod unic de a oferi mai multa emotie mesajului tau.

Pentru multi dintre noi, acestea reprezinta un mod inedit si distractiv de a comunica, insa mai departe, ele sunt o consecinta a evolutiei comunicarii si o alternativa ideala de a impartasi o varietate de emotii, ganduri sau fraze.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook