Daca ai descoperit ca iPhone-ul tau nu se incarca, acest lucru se poate intampla ca urmare a acumularii de praf, murdarie sau chiar scame in interiorul portului de incarcare impiedicand transferul de curent de la cablul Lightning.  In zilele noastre, incarcatul telefonului a devenit un automatism de care am devenit mai putin constienti, dar se mai intampla si situatii in care telefonul refuza sa se mai incarce si cautam solutii pentru a rezolva problema. Cum telefonul a devenit extensia vietii noastre care contine date importante despre noi, cu siguranta ca nu ne permitem sa-l tinem dezactivat prea mult timp.

1. Primul lucru pe care il ai de facut este sa iti opresti complet telefonul, acest lucru poate fi facut din Setari sau direct din butonul de Power Off, tinand apasat trei secunde pana apare un slider unde glisezi la dreapta daca apesi iconita.

2. Mai departe, foloseste o lanterna sau blitz-ul de la alt telefon pentru a vedea ce trebuie eliminat, cu cat mai puternica lumina cu atat mai bine.

3. Apple nu recomanda folosirea unui compresor de aer pentru a curata portul de incarcare, desi este o metoda care are o rata mare de succes. Astfel, va vom oferi cateva indicatii prin care sa reusiti sa scapati de impuritatile care blocheaza incarcarea telefonului. Folosind un spray cu aer comprimat – poate fi acelasi pe care-l folositi pentru a curata tastatura laptop-ului, tineti telefonul drept in pozitie verticala si pulverizati de cateva ori, dupa care conectati din nou telefonul la cablul de incarcare. Daca problema n-a fost remediata, treceti la pasul urmator.

4. Avand telefonul oprit, inserati cu delicatete o scobitoare in portul de incarcare si incercati sa curatati peretii interiori. Nu aplica presiune puternica din cauza pinilor de incarcare care s-ar putea deteriora. In general, trebuie curatat cu grija si fara presiune puternica intrucat pe lateralele interioare sunt montate doua ancore cu arc de care se prinde cablul odata introdus in port. In consecinta, mare grija cand folosesti scobitoare, altfel zilele telefonului se vor termina instant si va trebui dus la un service autorizat pentru mai multe reparatii.

5. Mai aplica cateva spray-uri cu aer comprimat.

6. Continua acest ciclu de curatare pana cand vezi ca telefonul raspunde incarcarii.

De cele mai multe ori aceasta metoda are success si te va ajuta sa-ti repornesti telefonul Apple, rareori fiind necesare alte demersuri. Cu toate acestea, daca telefonul tau din pacate nu mai porneste, va trebui sa-l duci la un service autorizat Apple pentru viitoare investigatii.

Daca ai reusit sa cureti telefonul si acum porneste din nou, felicitari – esti din nou pe picioare cu device-ul tau! Acum ca stii cum sa cureti portul de incarcare al iPhone-ului, este timpul sa te gandesti la mentenanta – de aceea, curatarea periodica va impiedica depunerea de praf si alte impuritati. Curatand device-ul in mod regulat, cu siguranta te va scuti de situatiile nedorite.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook