Apple cu a sa functie drag and drop a avut mereu mai multe functionalitati pe iPad si Mac decat pe iPhone, in mare parte datorita ecranelor mai mari ale acestora. Totusi, odata cu aparitia lui iOS 15 lucrurile s-au schimbat pentru ca Apple a oferit disponibilitatea de a muta anumite elemente de pe o aplicatie pe alta.

In schimb, in iOS 16 lucrurile s-au imbunatatit considerabil intrucat Apple a introdus posibilitatea de a muta subiectul din background. La fel cum sugereaza ideea, ca la Photoshop, subiectul se poate extrage din imagine sau se sterge de tot background-ul. Aceasta functionalitate este prezenta pentru imagini, capturi de ecran, afisare rapida, Safari si multe altele in iOS 16.

Deoarece iPhone nu a oferit pana acum posibilitatea de multitasking dintr-o parte in alta, n-a fost niciodata usor sa muti continut asa cum se putea realiza pe iPad sau Mac. Aceasta functie de multitasking dezvoltata de Apple este utila si vei fi incantat sa stii ca Apple ofera utilizatorilor aceasta posibilitate pentru a muta imagini, texte si documente la fel cum se realizeaza pe desktop. 

Ca sa admitem, este nevoie de rabdare pentru a te folosi de acest truc, din moment ce necesita folosirea a doua maini si putin timp. Dar este foarte usor dupa ce ai invatat cum se face. Ghidul de mai jos te va indruma sa muti o imagine din galeria nativa la aplicatie de mesagerie nativa a telefonului, desi acesti pasi ar trebui sa fie similari si in alte scenarii cand vrei sa muti elementele dintr-o parte in alta.

  • Localizeaza fisierul pe care vrei sa il muti si tine apasat pe el pana cand devine thumbnail
  • Cu degetul in continuare tinut apasat pe imagine, foloseste-te de un alt deget de la mana cealalta pentru a deschide ecranul de pornire. Acum, deschide aplicatia pentru care vrei sa muti imaginea, in cazul nostru Galeria
  • Odata ajuns la aplicatia dorita, pur si simplu elibereaza degetul de pe ecran si copiaza elementul

Este practic si usor sa muti imagini sau alte elemente dintr-o aplicatie in alta cu iOS 16. Functia drag and drop ofera excelente functionalitati pentru a-ti usura munca si economisi timp in activitatile tale de zi cu zi de pe iPhone cu doar o simpla atingere de butoane.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook