Securitatea informatiei este o tema foarte delicata in toate domeniile, cu atat mai mult atunci cand sunt implicate nume sonore precum Facebook sau WhatsApp.

Pentru cine a ramas putin in urma cu stirile, reamintim ca Facebook a achizitionat compania WhatsApp in urma cu doi ani. Incepand de atunci, aplicatiile impart anumite informatii pentru a usura cautarile utilizatorului, chiar daca multi utilizatori se tem ca acest lucru inclina spre un furt de informatii.

Tocmai pentru asta exista si cateva solutii pentru a verifica si a renunta la transferul acestor informatii:

  1. In momentul in care se efectueaza o actualizare, pe ecran apar noii termeni de servicii, care vor trebui acceptati pentru a continua. Prima data apasati butonul „Citire” si debifati „Share my WhatsApp account…”
  2. Daca ati acceptat acesti termeni la fel ca 99,9% din populatie, necitindu-i, mai exista o solutie. Intrati in meniul Setari ale aplicatiei, la pagina Cont, si debifati optiunea “Share my account info”.

Nu putem spune ca exista o solutie pentru orice, insa de cele mai multe ori este mai usor sa citim termenii de furnizare a unor servicii inainte sa ii acceptam. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand este in joc intimitatea personala si informatiile legate de contactele salvate in dispozitivele electronice.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook