Stim cum totii ca atunci cand vine vorba de cele mai rapide actualizari ale sistemului de operare Android de la Google, acestea sunt oferite posesorilor de device-uri Nexus. Chiar si asa, timpul de asteptare pentru a primi un update OTA poate fi foarte lung. Daca aveti un telefon Nexus 5, Nexus 6 sau o tableta Nexus 9 (LTE, WiFi) sau Nexus 7 2013 (LTE, WiFi) si nu mai aveti rabdare sa primiti update-ul prin OTA (over  the air), puteti utiliza instructiunile de mai jos pentru a instala manual Android 6.0 Marshmallow pe dispozitivul vostru. Aceasta metoda se aplica doar pentru dispozitivele de mai sus, deoarece alte modele mai vechi ale Nexus nu vor face oficial pasul catreMarshmallow. Nu incercati instalarea de mai jos pe orice alt smartphone, il veti strica!

De asemenea, trebuie sa stiti ca instalarea unei imagini Android 6.0 de fabrica, poate sa stearga toate datele pe care le aveti stocate. Asadar, va recomandam sa va salvati toate datele de care aveti nevoie inainte sa incepeti operatiunea.

Pentru inceput, va trebui sa verificati nivelul de incarcare al acumulatorului. Acesta trebuie sa fie cel putin 60%, ca sa nu aveti neplacerea de a ramane fara curent in timpul instalarii si a risca sa stricati permanent telefonul sau tableta. Un alt lucru pe care trebuie sa il verificati este ca ca versiunea de Android instalata pe device sa fie ultima versiune oficiala de Android Lollipop, disponibila pentru Nexus:

– Nexus 5 – Android 5.1.1 (LMY48M)

– Nexus 6 – Android 5.1.1 (LMY48Y)

– Nexus 7 WiFi – 5.1.1 (LMY48T)

– Nexus 7 LTE – 5.1.1 (LMY48X)

– Nexus 9 WiFi – 5.1.1 (LMY48T)

– Nexus 9 LTE – 5.1.1 (LMY48X)

Pentru a putea instala manual Android Marshmallow, va trebui sa activati optiunea “USB Debugging” din meniul “Developer options”. Daca nu gasiti Developer options in meniu, trebuie sa-l faceti vizibil din meniul “About Phone”, la smartphone, sau “About Device”, la tableta, si sa apasati de cel putin 7 ori pe “Build number”. Apoi, veti primi mesajul de activare a meniului pentru developeri.

1 2

Pe calculator, trebuie sa instalati Android Studio de aici si cel mai nou driver USB de aici. In continuare, conectati telefonul sau tableta la PC, printr-un cablu microUSB.

conectare cablu sdk

Porniti Android Studio si instatati tot ce va cere (va dura cel putin 5 minute), dupa care, in meniul „Configure” veti gasi SDK Manager.

Acum trebuie sa descarcati, de pe serverele Google, imaginea pentru Android 6, aferenta dispozitivului Nexus pe care il aveti. Imaginea trebuie dezarhivata si redenumita update.zip

– Nexus 5 – https://dl.google.com/dl/android/aosp/hammerhead-mra58k-factory-52364034.tgz

– Nexus 6 – https://dl.google.com/dl/android/aosp/shamu-mra58k-factory-5b07088c.tgz

– Nexus 7 WiFi – https://dl.google.com/dl/android/aosp/razor-mra58k-factory-300dc903.tgz

– Nexus 7 LTE – https://dl.google.com/dl/android/aosp/razorg-mra58k-factory-7221a6d9.tgz

– Nexus 9 WiFi – https://dl.google.com/dl/android/aosp/volantis-mra58k-factory-cc430962.tgz

– Nexus 9 LTE – https://dl.google.com/dl/android/aosp/volantisg-mra58k-factory-de7a6ff6.tgz

 

Copiati fisierul update.zip in directorul platform-tools (de obicei are calea urmatoare c:\Users\*nume utilizator*\AppData\Local\Android\sdk\platform-tools\)

Reporniti Nexus-ul in Recovery Mode. Pentru asta va trebui sa tineti apasate butoanele de volum sus, jos si power (volum jos si power pentru Nexus 7) in acelasi timp. Aici puteti naviga in meniu cu butoanele de volum si puteti selecta optiunea „apply update from adb”, cu butonul power. Conectati dispozitivul Nexus la PC si porniti Command prompt din directorul „platform-tools”, apasand shift+ click dreapta, pe spatiul gol din fereastra. Apoi, folositi comanda „adb side load update.zip”

Android 6 command prompt

Asteptati pana se termina instalarea, dupa care reporniti normal smartphone-ul sau tableta. Update-ul va actualiza aplicatiile pentru versiunea instalata a sistemului de operare.

Speram ca acest tutorial sa ajute toti posesorii de smartphone-uri LG Nexus 5, Motorola Nexus 6 sau de tablete HTC Nexus 9, Asus Nexus 7, sa se bucure cat mai repede de un Marshmallow cat mai dulce.

ATENTIE!!! Instalarea se face pe cont propiu si nu ne asumam responsabilitatea unor eventuale probleme care pot aparea in urma operatiunii.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook