Ultimii ani au fost marcati de un boom in tehnologie, fapt care a dus la aparitia unui intreg ecosistem de gadget-uri pentru aproape orice activitate din viata de zi cu zi. Din punctul nostru de vedere, este un lucru pozitiv. Indiferent de activitatea desfasurata, exista un gadget care ne poate imbunatati semnificativ experienta.

In cadrul acestui articol, ne vom referi strict la acele gadget-uri care ajuta in desfasurarea activitatilor sportive. Pentru a le clasifica intr-un mod obiectiv, ne vom raporta la un numar de 3 activitati sportive. Cele 3 sunt de baza, in opinia noastra, pentru ca sunt reprezentative pentru un numar mare de sporturi.

Fara sa o lungim, haideti sa vedem despre ce este vorba!

  1. Alergat

Alergatul este una dintre cele mai simple activitati sportive, pentru ca necesita un minim de tehnica si un echipament minimal. Cu toate acestea, pentru a monitoriza progresul si pentru un plus de motivatie, alergatorii pot apela la o multitudine de produse care inglobeaza tehnologii “wow”.

Deoarece este o activitate de baza pentru aproape orice sportiv si probabil cea mai iubita de catre cei care vor sa urmeze un stil de viata sanatos, alegerile sunt destul de greu de facut. Dupa ce am studiat ofertele, am reusit sa alegem cateva dintre cele mai utile gadget-uri pentru alergare.

Probabil ca multi dintre voi au auzit de compania Under Armour, care produce echipament sportiv de cea mai inalta calitate. Ei bine, acestia au lansat anul trecut un sistem numit Health Box. In pachetul respectiv se afla 3 gadget-uri menite sa lucreze atat concomitent, cat si separat. Astfel, la achizitionare, clientul primeste o bratara fitness denumita generic UA Band, un cantar UA Scale si o centura care masoara ritmul cardiac, UA Heart Rate. Toate acestea se pot conecta la UA Record, o aplicatie care proceseaza in timp real datele primite de la toate aceste 3 gadget-uri, pentru a oferi o experienta completa.

            Bineinteles, cel mai ravnit gadget pentru alergat este o bratara fitness, iar in acest caz posibilitatile sunt aproape infinite. Dintre ele mentionam Fitbit, Garmin sau Misfit, iar acestea nu vor da gres niciodata.

  1. Ski

Chiar daca este un sport de iarna, schiatul este destul de indragit, fiind modalitatea ideala de a petrece un weekend friguros impreuna cu familia sau prietenii. Pentru a avea o experienta memorabila, va recomandam in mod special gadget-urile pentru capturi video. Da, ne referim la acele camere video care ofera calitate exceptionala intr-un ambalaj atat de mic, incat uneori uiti ca o porti.

            Cea mai cunoscuta si performanta action camera este Go Pro Hero 5 Black. Versiunea Black a lui Hero 5 este cea mai avansata si ofera cele mai bune performante de pe piata. Spunem acest lucru pentru ca este capabila sa filmeze la rezolutii 4K si viteze de pana la 240 FPS, avand in acelasi timp dimensiuni reduse si rezistenta la apa si la socuri. In plus, display-ul de 2 inch, ofera utilizatorilor posibilitatea de a edita si modifica setarile aparatului foarte usor.

Pentru cei cu buget redus exista intotdeauna alternative, deci cate un action camera pentru fiecare buzunar si pretentie. Trebuie sa precizam faptul ca performanta vine cu un pret, deci un pret redus nu inseamna neaparat mai bun. Cu toate acestea, in cazul in care practicati ski-ul, va recomandam orice produs de tip action camera.

  1. Bicicleta

Mersul pe bicicleta poate fi practicat atat ca metoda de relaxare, cat si ca mijloc de transport sau de antrenament. Pentru ca bicicletele sunt si ele de mai multe tipuri, putem spune ca bicicleta este o activitate sportiva destul de complexa.

Putem spune ca si bicicleta in sine poate fi un gadget, pentru ca anul trecut, odata cu anuntarea bicicletei Cyclotron, lucrurile au inceput sa se schimbe. Practic, Cyclotron este o bicicleta care elimina spitele din roti si lasa loc pentru spatii de depozitare, simplificand in acelasi timp design-ul bicicletei. Dupa cum era de asteptat, pretul bicicletei Cyclotron este unul destul de mare, insa justificat, pentru ca este cea mai inteligenta si inovativa bicicleta de pe piata.

Trecand mai departe, la gadget-uri care se pot monta pe orice bicicleta, suntem asaltati de o multime de variante. Avem de-a face cu sisteme de semnalizare wireless, safe lock-uri, dispozitive pentru recuperarea energiei sau casti de tip airbag, care se declanseaza la impact. Practic, de toate pentru toti. 🙂

Noi ne vom concentra atentia pe 2 dispozitive care pot fi atasate bicicletei. Primul se numeste Rubbee Drive. Acest dispozitiv poate fi montat pe orice bicicleta, transformand-o intr-o bicicleta electrica in doar cateva secunde. Dispozitivul este destul de versatil datorita compatibilitatii cu majoritatea tipurilor de biciclete de pe piata, dar si pentru ca ofera o autonomie suficient de mare – aproximativ 30 de kilometri.

            Cel de-al doilea gadget se adreseaza participantilor la competitii. Este vorba despre Garmin Vector – un Power Meter care se instaleaza direct in pedale. Folosind acesti senzori impreuna cu aplicatia dedicata, ciclistii isi pot monitoriza performantele in functie de puterea dezvoltata de gadget. Acest tip de senzor este recomandat ciclistilor profesionisti si mai putin ciclistilor ocazionali, din cauza pretului destul de ridicat (aproximativ 3.000 de lei), dar si din cauza cantitatii mari de date ce se pot dovedi a fi inutile in cazul in care pedalatul se face pe o suprafata dreapta.

            Ajunsi la final, nu ne mai ramane decat sa alegem un sport, sa ne echipam high-tech si sa iesim afara! Voi ce gadget-uri ati alege pentru sportul pe care il practicati?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook