Fiecare părinte știe că vine o zi în care se va confrunta cu această problemă: dacă două trenuri pleacă unul spre celălalt la aceeaşi oră dar cu viteze diferite, unul din Ploiești și celălalt din Braşov, unde se vor intersecta? Dacă până acum nu aveai nicio scăpare și trebuia să mimezi că ești stăpân pe ecuațiile cu două necunoscute de acum înainte nu ai decât să intinzi mâna după mobil sau tabletă și, plin de siguranță, îi poți oferi copilului tău răspunsul corect în mai puțin de un minut. Da, smartphone­urile chiar ne pot ajuta să fim părinți mai buni și pe copiii noștri să obțină rezultate mai bune la școală.

Datorită aplicațiilor disponibile pentru smartphone­uri copiii pot deveni mai buni la matematică, fizică sau literatura română. Acum este momentul să­i explici fiicei tale că telefonul ei poate face mai mult decât selfie­uri. Ar fi șocată să afle că niciuna dintre vedetele ei preferate nu a fost invitată la Nunta Zamfirei, și că Baltagul este la fel de plin de crime ca un episod din CSI Miami ­ sau poate nu.

Nu trebuie decât să îți instalezi câteva dintre aplicațiile pe care ți le recomandăm. Multe au primit deja evaluări foarte bune din partea părinților și elevilor iar unele au fost selectate de asociații care se preocupă cu menținerea unui mediu informatic curat pentru copii și adolescenți de toate vârstele. Câteva dintre ele sunt în limba română, altele în limba engleză însă toate îți pot fi de folos la momentul potrivit.

Hmm, credeai că am glumit cu trenurile care pornesc din gări diferite? Nici pe departe. Iată o aplicație pentru iPhone care îți oferă răspunsul imediat:

FindSpeed distance­time­speed with animation ­ iOS ­ ​gratuită cu opțiune de plată (freemium)

Este o aplicație în limba engleză, actualizată, care îți permite să afli o coordonată dacă cunoști altele două. Simplă, eficientă și…. colorată. Opțiunea de cumpărare îți permite în plus să faci calculele pentru mai multe vehicule deodată.

  • pt vârste între 9 și 11 ani;
  • iTunes
  • Pentru formule de matematică mai complicate încearcă aceste două aplicații:

Mate 10 Gimnaziu, Mate 10 Liceu ­ iOS ​cu plată, Android ­ gratuită cu opțiune de plată (freemium)

Sunt aplicații care îți oferă formule matematice, teoreme, definiții, exemple și algoritmi de rezolvare pentru algebră, analiză, geometrie și trigonometrie. Aplicațiile conțin și teste care îți indică nivelul de pregătire.

 

Română 10 Gramatică​­iOS cu plată, Android gratuită cu opțiune de plată (freemium)

Destinată tuturor părinților și elevilor care își doresc să vorbească limba română corect Română 10 Gramatică este este o aplicație indispensabilă: ​părţi de vorbire, părţi de propoziţie, propoziţii subordonate, definiţii, observaţii, explicaţii şi scheme de construcţie ale unor enunţuri după anumite cerinţe indicate ­ toate într­o singură aplicaţie la purtător. Acum nu mai ai nicio scuză să faci breșeli!

  • vârste între 0 și 100 de ani;

 

Formule Fizică​­iOS cu plată, Android ­ gratuită

Cu această aplicație vei putea în sfârșit să afli viteza cu care cade felia de pâine cu unt pe jos dimineața când te grăbești. Asta și alte 500 de formule, scheme și enunțuri de legi îți stau la dispoziție organizate în patru mari capitole: mecanică, termodinamică, electricitate și magnetism, optică și fizică cuantică.

  • vârste între 12 și 18 ani

Însă școala nu înseamnă doar științe exacte. În catalogul online iOS și Android vei găsi zeci de aplicații dedicate îmbunătățirii cunoștințelor de cultură generală, de la literatură și istorie universală, la muzică clasică și contemporană sau pictură. Prin intermediul telefonului sau al tabletei poți vizita muzeele lumii, poți face un tur virtual al unor clădiri celebre sau accesa biblioteci din întreaga lume. De asemenea vei găsi foarte multe dicționare și aplicații pentru învățarea limbilor străine. Depinde doar de tine să alegi aplicația cea mai potrivită pentru copilul tău. Încearcă câteva și află care i se potrivește cel mai bine. Nu uita să verifici ce au de spus și alți utilizatori și dacă aplicația este actualizată permanent.

Nu uita de asemenea că prin intermediul Podcasturilor și prin e­learning copilul tău are acces la instrumente și materiale de învățare atunci când nu poate fi prezent fizic în clasă. Există deja câteva proiecte la nivel național prin care manualele sunt distribuite și în format electronic. Materialele se pot accesa oricând prin intermediul tabletelor iar tu și copilul tău puteți face însemnări, sublinieri sau ștersături. În plus nu se pătează cu cafea sau suc oricât de neatenți sau obosiți ați fi.Interesează­te dacă școala pune la dispoziția elevilor astfel de materiale și pentru ce materii. Îți va fi mult mai ușor să supraveghezi activitatea lui școlară. Și, pentru că veni vorba de activitatea școlară și de ce face copilul tău în clasă îți recomandăm o aplicație disponibilă atât pentru iOS cât și pentru Android.

24edu Părinte​­iOS, Android gratuită

Află dacă școala are un cont pe site­ul ​ www.catalog​scolar.ro înscrie­te ca părinte și vei avea acces permanent la note și absențe, orar, calendar cu teme și acces direct și notificări din partea profesorilor. Dacă ești un părinte ocupat dar și interesat de felul în care copilul tău evoluează la școală 24edu poate fi de un real ajutor. Află mai multe despre acest sistem aici sau pe pagina de web.

În final, dacă ai găsit o aplicație pentru telefon sau tabletă cu care ți­ai ajutat copilul la teme nu mai sta pe gânduri și scrie­ne despre ea. Ne­-am bucura să o împărtășim și celorlalți părinți.

 

Spor la învățat stimați părinți!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook