Smartphone-ul a ajuns pentru fiecare dintre noi un accesoriu de nelipsit. La serviciu, pe strada, in compania prietenilor, in timpul unor sedinte business, la petreceri sau acasa, acest dispozitiv ne este mereu alaturi. Fie ca ne dorim unul sau avem deja un smartphone performant, de cele mai multe ori il utilizam la o capacitate de aproximativ 40% din multele functii pe care ni le poate oferi. Cu toate acestea, sunt multe momentele in care suntem apostrofati de unii prieteni sau membrii ai familiei pentru faptul ca petrecem prea mult timp pe telefon.


Mai jos avem cateva functii inedite pe care le poate oferi un smartphone, utile cand suntem alaturi de familie in preajma sarbatorilor de iarna.

 

Folosirea smartphone-ului pe post de telecomanda

Device-urile dotate cu functia IR (infrared) pot fi utilizate pe post de telecomanda universala pentru unele dintre dispozitivele de acasa. De obicei, acestea au preinstalata o astfel de aplicatie de tip controler, prin care avem posibilitatea sa controlam dispozitivele si gadget-urile pe care le detinem.


Daca Mos Craciun ne aduce un astfel de dispozitiv, iar dupa ce il montam observam ca telecomanda nu are baterii, aceasta functie a telefonului ne va scoate din incurcatura.

Folosirea smartphone-ului pe post de nivela electronica (poloboc) si distanta dintre doua puncte

Daca in aceasta perioada a sarbatorilor primim in dar de la Mos Craciun un tablou, o masina de spalat, o masa de biliard sau alte cadouri care necesita un montaj cu precizie perfecta, smartphone-ul ne poate fi din nou de ajutor. Este dotat cu senzori care masoara gradul de inclinare a ecranului pentru a intoarce imaginile in functie de orientare, iar astfel dispozitivul poate fi transformat intr-o nivela electronica. Avem posibilitatea sa descarcam o astfel de aplicatie din Magazin Play sau App Store.


Cadoul primit e voluminos si nu stim daca are loc intr-un anumit spatiu? Putem descarca o aplicatie care sa ne ajute (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.potatotree.on3dcamerameasure ). Folosind camera foto, aplicatia poate determina atat distanta dintre doua puncte, cat si inaltimea si unghiurile unui obiect.

Partajarea fisierelor de pe smartphone la Smart TV

In aceste zile de sarbatoare avem ocazia sa ne vizitam prietenii, familia, sau sa ii primim in vizita. Daca nu ne-am vazut de mult timp, cu siguranta vom dori sa le aratam poze sau videoclipuri pe care le-am realizat cu smartphone-ul personal. Ca sa nu trebuiasca sa dam din mana in mana telefonul pentru ca fiecare sa vada instantaneele noastre, avem posibilitatea sa partajam aceste tipuri de fisiere la un Smart TV si sa vedem impreuna imaginile si filmuletele realizate.

Cu ajutorul functiei „Screen Mirroring” avem posibilitatea sa organizam un concurs in cadrul unor jocuri pe care le avem instalate pe smartphone. Transpunerea la Smart TV cu siguranta va face mult mai palpitant acest tip de concurs intre prieteni sau familie, mai ales ca toti vor vizualiza cum se descurca fiecare.

 

Redarea melodiilor specifice la boxa bluetooth sau smart led playbulb

Putem anima atmosfera in seara petrecuta cu prietenii sau familia prin ascultarea colindelor sau melodiilor specifice acestei perioade, la o boxa Bluetooth. Pentru ca majoritatea avem si o conexiune la internet, muzica poate fi partajata la o astfel de boxa uimindu-i pe cei dragi cu gadget-urile noastre.

Pentru o ambianta foarte placuta, avem posibilitatea sa redam melodiile la un „Smart LED Playbulb”. Acest device este un difuzor incorporat intr-un bec compatibil cu dulii de tip E26/E27, cu o claritate exceptionala a sunetului si putere muzicala de 3W. De pe acelasi smartphone se poate transmite muzica pe mai multe smart LED-uri Playbulb-uri – acestea nu trebuie decat sa fie pozitionate in duliile compatibile.

Daca aveti sau primiti smartphone-uri sau alte dispozitive cu aceste caracteristici, va invitam sa va bucurati de ele impreuna cu cei dragi.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentOfertele Orange si EuroGsm in luna Decembrie
Articolul următorReview Sony Xperia XZ
Cand vorbim despre activitati outdoor, Adriana este prezenta. Si nu fara un gadget la indemana. Fie ca vorbim despre ski, ciclism, drumetii pe munte sau chiar un weekend relaxant la cabana, mereu va avea cu ea camera video pornita si o boxa bluetooth cu care sa anime atmosfera.