Ecranul telefonului tau este usor de spart sau distrus partial din cauza multor situatii care pot surveni pe neasteptate, cea mai comuna situatie fiind atunci cand il scapi din buzunar pe jos. Atunci cand se intampla astfel de accidente nu iti vei putea folosi telefonul pentru a-l debloca si nu vei avea acces la contacte, fotografii, mesaje si alte date importante. Din fericire, daca hardware-ul a ramas intact, ai o sansa pentru a extrage datele stocate.

Copierea datelor de pe un Android avariat este extrem de simpla daca datele sunt stocate pe un SD card, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa scoti cardul si sa il introduci in slot-ul dedicat pentru calculator. Partea mai putin placuta este ca fisierele critice cum sunt contactele, mesajele, imagini sau fisiere audio sunt stocate intern. Prin urmare, esti determinat sa apelezi la o alta solutie pentru a recupera si astfel de date.

Deoarece repararea unul telefon cu ecranul spart dureaza timp si presupune costuri ridicate pe care uneori vrem sa le alocam pentru achizitionarea unui telefon nou in schimbul celui vechi, recuperarea datelor este o problema destul de frecventa cu care se confrunta multi utilizatori. Iata cateva solutii:

Foloseste USB Debugging

Daca ai activat optiunea de USB Debugging din setarile telefonului tau atunci probabil ca ti-ai transferat de multe ori fisiere de pe telefon direct in calculator, preferand sa astepti mai putin timp decat urcandu-le probabil intr-un cloud si de acolo sa le descarci. Daca nu ai facut pana acum acest lucru, ce ai de facut este sa conectezi un cablu USB intre telefon si calculator. Odata conectat, daca esti utilizator de Windows vei primi un pop-up pe ecran cu mai multe optiuni din care vei da click pe cea care sugereaza sa deschizi folder-ul si sa vizualizezi fisierele. La final, dupa ce ai selectat fisierele dorite, copiaza fisierele in calculator cu drag & drop sau copy-paste. Atentie, aceasta metoda functioneaza doar daca inainte de a-ti sparge ecranul ai avut activata optiunea USB Debugging.

Foloseste un cablu USB OTG

Ti-ai spart ecranul telefonului, dar inca ramane aprins si poti vizualiza continutul? Nimic mai simplu, foloseste un cablu OTG (On-The-Go) cu ajutorul caruia poti conecta un alt device, cum ar fi un mouse. Prin folosirea unui cablu OTG poti recupera datele din telefon si apoi le poti pune in cloud pentru a le descarca ulterior intr-un alt device.

Daca Android-ul tau are un ecran spart care nu se mai poate porni, poti accesa telefonul printr-un display extern, monitor sau televizor. Astfel vei putea sa vizualizezi continutul chiar daca display-ul este complet avariat. Totusi, aceasta solutie nu functioneaza pentru toate telefoanele, multe smartphone-uri entry level inca folosesc standardul USB 2.1 care nu are destula latime de banda pentru a suporta output video. Vestea buna este ca multe telefoane recente mid-range si flagship-uri aparute in ultimii 3-4 ani suporta redare video printr-un cablu USB C.

Presupunand ca telefonul tau ofera acest standard, vei avea nevoie de un adaptor USB C la HDMI si un cablu HDMI, iar pe langa aceasta vei mai avea nevoie un dongle multi-port USB C in caz ca ecranul nu mai functioneaza deloc. Odata conectate cablurile, urmeaza pasii de mai jos:

  • Conecteaza adaptorul cu portul USB C la telefon.
  • Conecteaza un capat al cablului HDMI la adaptor si celalalt la un display extern, dupa aceea vei putea urmari interfata telefonului pe display.
  • Conecteaza un dispozitiv perific precum un mouse la dongle si chiar si un stick USB daca doresti sa descarci direct fisierele din telefon.
  • Acum poti copia fisierele pe o sursa externa de stocare sau sa le incarci direct pe un serviciu de stocare cloud.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook