Ti-ai uitat codul de acces la iPhone si nu stii cum sa procedezi? In primul rand, nu ai dori ca orice persoana sa-ti acceseze telefonul si sa vizualizeze datele sensibile pe care le ai stocate. Este indicat sa-ti introduci un ID Apple si un cod de acces pentru a-ti proteja datele personale. Pentru a-ti imbunatati securitatea telefonului trebuie sa setezi un cod din sase cifre usor de memorat. In momentul in care ti s-a furat telefonul, persoana respectiva va avea maxim sase incercari la dispozitie, iar odata esuate va urma blocarea completa a telefonului din sistem. 

Daca nu iti poti aminti codul de acces, vei ajunge sa blochezi complet telefonul. Odata cu iOS 15 si mai departe continuata cu iOS 16, a aparut o functie care iti permite deblocarea telefonului fara sa ai nevoie de un computer. Iata ce ai de facut:

1) Daca ti-ai uitat codul de acces, nu te ingrijora. Sa presupunem ca telefonul tau este conectat la date mobile sau o retea Wi-Fi si doresti deblocarea lui. Dupa mai multe incercari esuate, iPhone-ul te va alerta ca este indisponibil pentru o perioada limitata de timp, pentru inceput 1 minut.

2) Asteapta pana cand timpul a expirat si introdu un cod gresit de mai multe ori. Asemanator situatiei anterioare, telefonul va deveni indisponibil, de data aceasta pentru o perioada de 5 minute.

3) Din nou, reintrodu gresit codul de mai multe ori pana cand telefonul devine indisponibil, in acest caz pentru o perioada de 15 minute. Mai departe,  in dreapta jos a ecranulul iti va aparea disponibila optiunea Elimina iPhone. Daca vrei sa mergi mai departe si sa stergi tot continutul din telefon, apasa pe aceasta optiune.

4) In aceasta situatie este necesar sa confirmi decizia ta, asadar apasa pe Elimina iPhone inca o data pentru a continua.

5) Introdu ID-ul Apple si parola asociata contului pentru ca device-ul sa fie sters din contul Apple si serviciile conexe.

6) Felicitari, ai reusit resetarea telefonului!

Acum ca ai descoperit cum poti reseta un iPhone blocat fara ajutorul unui computer, il poti folosi din nou pentru a restaura datele si setarile stocate intr-un backup. Daca nu ai facut backup la iPhone, poti seta device-ul, iar ulterior sa descarci datele pe care le ai stocate in iCloud. Totusi, daca vrei sa pastrezi continutul din telefon si nu reusesti sa afli codul de acces, va trebui sa folosesti un computer pentru a rezolva aceasta situatie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook