Poate vrei sa inregistrezi un apel audio pe iPhone-ul tau, fie ca este vorba de un apel cu un client important sau o conversatie cu persoana draga. Lucrurile devin complicate atunci cand vrei sa inregistrezi un apel in iOS. Apple nu a dezvoltat o aplicatie proprietara pentru telefoanele sale si pana de curand nici nu a permis ca aplicatiile terte sa poata inregistra apeluri.

Inregistrarea apelurilor nu este o functie nativa pe iPhone din cauza motivelor de securitate a utilizatorului, insa exista aplicatii care pot face acest lucru. Cateva dintre acestea sunt cel mai usor de utilizat si de incredere.

Mentionam ca este etic si recomandat sa ceri acordul persoanei de la celalalt fir al telefonului, inainte de a initia o astfel de inregistrare.  Asadar, iata cum poti utiliza o aplicatie specializata pentru a inregistra un apel audio, fiind totodata si cea mai usoara metoda.

Google Voice

Serviciul Google Voice ofera un numar pe care il poti accesa pe iPhone-ul tau, cat si pe alte device-uri. Dupa ce ti-ai setat contul de Google Voice, navigheaza catre sectiunea de Setari, apoi Apeluri si acceseaza optiunea Apeluri primite. Aici, vei activa un toggle care iti permite sa inregistrezi sau sa opresti aceasta functie prin tastarea cifrei 4 in timpul apelurilor tale. Inregistrarea iti va fi trimisa pe mail dupa finalizare sau poate fi gasita printre inregistrarile de voce din aplicatie.

Limitarea majora pe care o intampini cu aceasta aplicatie consta in faptul ca Google Voice inregistreaza doar apelurile primite. Nu poti inregistra niciun apel pe care il initiezi tu. Cand inregistrezi, o voce automata va anunta ca apelul va fi inregistrat, astfel ca ambele persoane vor sti acest fapt.

google voice
Google Voice

IntCall

IntCall este o aplicatie intuitiva si usor de utilizat deoarece permite inregistrarea apelurilor printr-o simpla apasare de buton. Odata ce ai aplicatia instalata in telefon, urmeaza pasii de mai jos pentru a finaliza cu succes inregistrarea audio a unui apel.

IntCall
IntCall

Daca initiezi apelul de voce:

  • Efectueaza un apel telefonic la un contact din agenda ta sau un numar format de tine.
  • Apasa pe butonul care inregistreaza dispus sub forma unei benzi de casete audio.
  • Cand doresti intreruperea inregistrarii, apasa din nou pe acel buton.

Daca esti deja intr-un apel de voce:

  • Daca esti deja intr-un apel de voce, va trebui sa apesi pe butonul care inregistreaza, prezent pe ecranul telefonului.
  • Odata activat, va pune in asteptare persoana de la celalalt capat al firului si reinitia apelul pentru tine.
  • Apelul va functiona ca o conferinta acum. 
  • Vei gasi salvata inregistrarea in interiorul aplicatiei dupa finalizarea apelului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook