Ai ramas fara memorie de stocare la telefon? Desi majoritatea smartphone-urile recente vin pe piata cu memorie suficienta de stocare, spatiul de stocare devine o problema pentru device-urile vechi sau mai ieftine, o parte mare din memorie fiind ocupata de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate.  Dar nu numai ele se lovesc de eroarea “spatiu insuficient”, intrucat jocurile, pozele si filmarile 4K ajung sa ocupe toata memoria.

Din fericire, majoritatea telefoanelor detin si slot pentru un card microSD, astfel avem o solutie eficienta pentru a rezolva aceasta problema. Un card microSD este o solutie perfecta  prin care largesti memoria de stocare  si poti muta aplicatii si fisiere in interiorul lui, mai degraba decat sa stergi din amintirile dragi sau aplicatii utile. Pentru a muta aplicatii pe cardul microSD aveti la dispozitie mai multe metode prin care puteti realiza lucrul acesta, de aceea noi iti vom prezenta doua metode prin care iti poti elibera din memorie si sa faci ca telefonul tau sa ruleze mai rapid.

Muta aplicatiile din telefon pe cardul de memorie

In primul rand, nu toate dispozitivele Android iti permit sa muti aplicatiile pe cardul microSD, insa pentru acelea care au disponibila acest tip de actiune, este foarte simplu de facut – cauta managerul de aplicatii. Majoritatea flagship-urilor nu mai detin slot pentru card, aceasta functie fiind disponibila in mare parte pentru telefoanele mid-range si entry-level deoarece din cauza memoriei reduse de stocare necesita marirea capacitatii ei.

Iata ce ai de facut:

1. Intra in meniul de Setari

2. Navigheaza la Aplicatii

3. Acceseaza aplicatia pe care doresti sa o muti in cardul SD

4. Selecteaza optiunea Stocare

5. Daca aplicatia suporta transferul ei, vei vedea disponibila optiunea, iar mai apoi apasa pe butonul Schimba

6. Selecteaza cardul SD

7. Apasa pe Muta

8. Felicitari, ai mutat aplicatia pe cardul SD.

Noteaza ca acest tip de proces este reversibil pentru ca atunci cand ai nevoie sa muti aplicatia inapoi pe telefon, sa o poti muta cu usurinta repetand cu aproximatie aceiasi pasi.

Foloseste cardul SD pentru stocarea fisierelor

Daca device-ul tau nu suporta mutarea aplicatiilor pe cardul SD atunci mai exista o optiune chiar mai convenabila prin care telefonul sa recunoasca cardul SD ca memorie interna de stocare.  Transformarea cardului SD in mediu de stocare interna va determina aplicatiile si fisierele de orice tip sa fie localizate direct pe card.

Transformand cardul SD in mediu de stocare interna are si unele dezavataje, si anume performanta poate fi scazuta pentru unele aplicatiile sau timpul de incarcare a fisierelor poate fi mai ridicat, iar unele telefoane nu suporta aceasta functionalitate, chiar daca are slot de card.

Pasii pe care ii ai de urmat sunt urmatorii:

  1. Intra la meniul de Setari
  2. Selecteaza Stocare
  3. Apasa pe optiunea de card
  4. Selecteaza Setari de stocare
  5. Alege optiunea Formatati ca intern
  6. Apoi optiunea Sterge si formateaza
  7. Apasa pe butonul OK
  8. Migreaza datele pe card

Acum ca ai aflat  cum sa iti muti aplicatiile si datele pe cardul SD speram ca ai scapat de grija memoriei insuficiente pe telefon si iti poti continua relaxat in continuare sesiunile de gaming sau navigat pe internet. Daca continui sa ai probleme de performanta cu telefonul, poti incerca ghidul prin care maresti performanta si viteza de rulare a telefonului scris exact evitarea unor astfel de situatii.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook