Sa stii sa semnezi documente oficiale direct din aplicatie se dovedeste a fi un skill esential mai ales in momentele de graba din activitatea profesionala sau viata personala. Cu atat de multe documente importante de semnat  in era digitala, sa-ti pui semnatura pe ele se dovedeste a fi crucial daca sunt proiecte de munca, de inchiriat, contracte de achizitie sau multe alte scenarii.

De multe ori nu exista nicio cale de intoarcere sau alternativa, trebuie sa faci pasul acesta strict online. In primul rand, ai nevoie de o aplicatie pentru a gestiona situatia, intrucat pe Android nu exista aceasta dezvoltare in mod nativ. Pentru a nu mai printa documentul, semna si din nou scana pentru a-l retrimite, cel mai usor este sa instalezi aplicatia gratuita Adobe Acrobat Reader din magazinul Play Store si sa te pui pe treaba.

1. Odata ce ai instalat aplicatia si se regaseste in telefon, creeaza-ti un cont (daca nu ai deja unul) si logheaza-te.

2. Navigheaza la butonul Fisiere in josul ecranului, aici vei avea acces nu doar la documentele din telefon, dar si la acelea salvate in cloud precum Google Drive, Dropox, Adobe Document Cloud sau Gmail.

3. Alege locatia de unde doresti accesul, selecteaza documentul. Am ales modul “Liquid Mode” pentru a avea o experienta mai imersiva de citire si mai curata, fara elemente in plus care sa-mi distraga atentia.

4. Mai departe, ca sa-l semnezi apasa pe iconita cu creion din dreapta jos a ecranului.

5. Dupa ce ai selectat iconita, apasa pe optiunea “Umple si semneaza”.

6. Navigheaza pana la sectiunea unde doresti sa pui semnatura, iar cand ai ajuns la sectiunea dorita apasa pe iconita de stilou – ultima din grupul de iconita din josul ecranului.

7. Ajuns la acest pas, vei putea crea semnatura si sa-ti alegi initialele care sa te reprezinte.

8. Semnatura poate fi creata manual sau descarcata tip imagine in telefonul tau.

9. Salveaza semnatura.

10. Vei fi notificat sa alegi locul unde doresti sa fie plasata semnatura.

11. Felicitari, acum poti trimite documentul semnat!

Pentru multe companii, simpla acceptare a documentelor semnate prin mail in loc de trimiterea acestora prin fax sau posta s-a dovedit un salt tehnologic imens si mai ales mult timp economisit. O precizare importanta trebuie facuta: articolul trateaza semnatura electronica, nu si semnatura digitala. Semnatura digitala este sigura criptografic si verifica identitatea persoanei prin intermediu unei chei private de Securitate, care este aproape imposibila de falsificat.

Utilizarea unei aplicatii de semnare a documentelor simplifica intregul proces si te scuteste de timp pierdut cu accesarea diverselor site-urilor care ofera un astfel de serviciu, unele dintre acestea nefiind gratuite. Speram ca aceste informatii v-au fost de folos si vor face ca semnarea documentelor de la distanta sa nu mai fie o problema pentru tine.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook