Cum sa-ti cureti telefonul in mod corect si sa-l pastrezi igienizat
Esti preocupat de sterilitatea telefonului tau si ingrijorat de cat de multe infectii poate aduna daca nu e curatat? Ai si de ce, pentru ca potrivit cercetatorilor, telefonul mobil dezvolta pe suprafata sa de 18 ori mai multi microbi si germeni decat capacul de toaleta, ajungand sa existe culturi de salmonella, e.coli sau stafilococ auriu.
Ne aflam in sezonul de vara si, in timp ce te-ai apucat de stersul prafului de pe mobila si aspiratul covorului, de ce sa nu extinzi aceasta curatenie si asupra telefonului? Este indicat sa il cureti cel putin o data pe zi ca sa indepartezi germenii si microbii si sa ai o sanatate cat mai solida, in special in contextul actual.
Clanta usii, balustrada de la scari, manerul de la pompa de benzinarie sau banii pe care punem mana si multe altele sunt suprafete infestate si imposibil de evitat in viata de zi cu zi. Desi nu este garantat ca suprafetele publice sunt curatate regulat si asupra caruia nu avem control – exista, totusi, ceva pe care il atingi in fiecare zi si asupra caruia detii controlul, si anume telefonul tau mobil.
Pentru a curata telefonul nu va necesita acelasi tip de solutii pe care le utilizezi la curatatul geamurilor, mobilei sau suprafetelor din plastic intrucat pot conduce la deteriorarea acestuia prin afectarea directa a stratului protectiv sau poate ajunge sa nu mai fie functional. Spre deosebire de spalatul mainilor, nu folosi apa si sapun pentru curatarea device-ului. In acest sens, marii producatori Apple si Samsung recomanda folosirea solutiilor cu alcool 70% sau a servetelor dezinfectante si avertizeaza clientii sa nu foloseasca detergenti casnici destinati pentru uzul gospodariei.
Cum sa iti pastrezi telefonul curat
Chiar daca iti faci timp sa ai telefonul mereu curat, acesta devine din nou cu usurinta expus la germeni si alte bacterii. Iata unele dintre situatiile in care telefonul tau ar trebui sa ramana in buzunar pentru a limita expunerea la germeni si bacterii:
Evita sa navighezi pe telefon cat timp esti in transportul in comun. Scopul pentru care este indicat sa nu deschizi telefonul daca te afli in autobuz, tramvai sau metrou este din cauza germenilor cu care intri in contact cand atingi balustra sau manerele din interior care pot cu usurinta ajunge pe ecranul telefonului tau.
Depoziteaza-ti telefonul cand esti la sala. Atunci cand te afli in sala de fitness este inevitabil sa nu interactionezi cu echipamentul si cu aparatele de forta. Fie ca faci cardio, zumba, TRX sau forta vei avea de a face cu cel putin unul dintre echipamente, care nu sunt de fiecare data dezinfectate si care iti pot infecta telefonul daca o sa il deschizi in timpul antrenamentului.
Scapa de dependenta de telefon cand esti la baie. Un studiu al locurilor din casa arata ca baile se situeaza pe locul doi, dupa bucatarii, in ceea ce priveste numarul de microbi deoarece scaunele de toaleta si manerele au mai putine bacterii decat aparatul de cafea, buretele de vase, aragaz sau blatul de bucatarie. Asadar, in timp ce ar trebui sa te speli pe maini inainte si dupa folosirea toaletei, exista o multime de studii cre atesta prezenta multor germeni care pandesc in baie si care pot sfarsi pe ecranul telefonului.
Nu lua telefonul cu tine in bucatarie atunci cand gatesti. Daca incerci o reteta noua si nu ai retinut toate etapele prepararii mancarii delicioase, atunci cel mai bine ar fi sa-ti printezi reteta sau sa o scrii pe hartie inainte sa te apuci de treaba. Contaminarea dintre telefon si suprafetele de bucatarie devine inevitabila odata ce atingem ambele medii. Asigura-te inainte de a incepe gatitul sa te speli pe maini si sa lasi telefonul deoparte si vei avea parte nu doar de o sanatate mai curata, dar si de un telefon mai igienic.