Daca te intrebi ce ai putea face ca sa-ti gasesti telefonul pierdut sau furat, afla ca si noi am trecut prin acelasi lucru si iti putem oferi cateva informatii pretioase pentru viitoare evenimente nefericite sau macar pentru a-ti mai potoli temerile cu privire la acest aspect. Sentimentul de panica cand realizezi ca nu-ti mai gasesti telefonul este unul coplesitor si in cele mai multe cazuri, nu mai este de gasit nicaieri. Poate suna dramatic pentru multi oameni, dar nu si pentru tine daca stii ce ai de facut inainte.

Nu este deloc intamplator faptul ca ne cuprinde panica cand telefonul este de negasit, deoarece a devenit firesc sa avem telefonul oriunde ne aflam si in cea mai mare parte a zilei, incapsuland date sensibile despre noi, precum si fisiere foto si video sau aplicatii financiare. Sa-ti pierzi telefonul in zilele noastre este un lucru catastrofal, mai cu seama daca nu ai un backup facut in cloud.

Cum sa-ti gasesti telefonul tau Samsung

Afla mai intai ca Samsung detine o aplicatie integrata separata de cea de la Google despre care am discutat aici. Astfel, daca nu ai facut configuratiile necesare cand ai inceput sa-l utilizezi prima data urmareste acesti pasi, nu inainte de a avea un cont Samsung care este esential pentru a-ti putea gasi telefonul ulterior.

1. La Setari, navigheaza in jos pana la optiunea Biometrie si securitate (nota: pentru versiunile mai vechi optiunea este afisata sub denumirea Blocare ecran si securitate).

2. Mai departe, cauta optiunea Gaseste telefonul si activeaz-o, apasand pe acel toggle care va prelua culoarea albastra odata activat.

3. Adauga contul tau de Samsung sau creeaza unul.

4. In final, o noua fereastra de meniu se va deschide de unde vei putea alege intre trei optiuni: Blocare de la distanta, Trimite ultima locatie si Cautare ofline, optiuni care pot sa difere in functie de modelul telefonului tau. Chiar daca nu este imperios necesar activarea uneia dintre aceste optiuni te va ajuta sa gasesti telefonul mai usor.

5. Odata configurata aplicatia, intra pe browser si acceseaza aceasta pagina (https://findmymobile.samsung.com/), unde te loghezi cu datele contului Samsung.

6. Dupa ce te-ai logat te va intampina o fereastra cu mai multe optiuni de unde poti alege ce actiune sa faci mai departe pentru a securiza telefonul pierdut.

Cum sa-ti gasesti telefonul tau Apple

Apple au facut mari progrese cu aplicatia Find My, dovedindu-se foarte eficienta in a localiza device-ul pierdut, iar odata cu debutul iOS 15 lucrurile s-au imbunatatit mai mult datorita faptului ca poti localiza un telefon pierdut sau furat chiar daca este inchis sau are bateria consumata.

Iata care sunt pasii de urmat in cazul in care telefonul tau este de negasit:

1. Intra la Setari si acceseaza optiunea Find My

2. Activeaza optiunea Gaseste telefonul

3. Daca ai facut update la sistemul de operare iOS 15 atunci activeaza si optiunea Gaseste reteaua

4. Cu optiunea Trimite locatia telefonul va trimite ultima locatie a telefonului inainte ca bateria sa fie consumata si telefonul sa se opreasca

5. Mai departe, in browser acceseaza pagina dedicata (iCloud.com/find) si logheaza cu datele contului Apple

6. Acum ca ai finalizat acesti pasi nu-ti mai ramane de facut decat sa gasesti telefonul pierdut si sa pornesti in cautarea lui. Succes!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook