Aproape toate smartphone-urile disponibile pe piata sunt alimentate de baterii pe baza de litium, iar problema cu aceste baterii este ca se degradeaza in timp, afectand atat capacitatea bateriei de incarcare, cat si ciclul de viata. Pe masura ce se incarca si se descarca, bateria devine mai putin eficienta in a pastra acelasi stadiu de viata pe care il avea la inceput, ceea ce inseamna ca iti vei incarca telefonul mai des si se va descarca mai rapid.

Daca nu dispune de o baterie eficienta, telefonul inceteaza sa mai ramana la fel de mult timp incarcat. Verificarea privind starea bateriei pe dispozitivele Android este un proces necesar, spre deosebire de telefoanele iPhone unde aceasta functionalitate este nativa. Cum poti face acest lucru? Iata cateva cateva metode simple:

Foloseste aplicatia AccuBattery

AccuBattery este una dintre cele mai vechi aplicatii pentru acest tip de informatii si una dintre cele mai de incredere disponibile pe magazinul Play Store.

Tot ce ai de facut este sa o descarci, sa-i faci setarile necesare si sa te asiguri ca datele referitoare la capacitatea bateriei din fabrica sunt afisate corect. Pentru modelul de telefon pe care l-am testat capacitatea bateriei este de 3300 mAh si a fost corect identitificata de catre aplicatie. Pe masura ce vei efectua cateva cicluri de incarcare, aplicatia va construi cateva analize pentru a face o estimare asupra starii bateriei, iar aceste statistici vor deveni si mai precise in timp. Nu uita sa o adaugi ca exceptie in managerul de aplicatii pentru a rula continuu in background.

accubattery app

Cu ajutorul ei am aflat ca starea de “sanatate” poate fi prelungita cu pana la 211% daca este incarcata pana la maxim 80% in loc de o incarcare completa. In acest sens poti seta alarma ca atunci cand ajunge la 80% sa fii atentionat pentru a opri alimentarea.  Orice procent mai mare de 80% confirma ca bateria este in conditii bune, insa atunci cand scade 70% este recomandata schimbarea bateriei cu alta noua.

Mai mult de atat, vei primi si alte date de folos pentru tine, precum viteza de incarcare sau descarcare a bateriei, temperatura reala de functionare, uzura bateriei raportata la ciclul de incarcare sau un istoric al incarcarii si descarcarii ei. Potrivit producatorului, aplicatia analizeaza rata de utilizare a software-ului si hardware-ului si ofera o estimare a capacitatii curente a telefonului, cu o marja de eroare de maxim 5%, ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru a-ti face o idee generala.

Primeste informatii prin apelarea unui cod

Telefoanele Android detin metode secrete de diagnostic folosite in principal de dezvoltatori prin care poti accesa informatii esentiale. De exemplu, se introduc anumite siruri de numere combinate cu simboluri “#” si “*”.  Exista mai multe astfel de siruri si in cele ce urmeaza ne vom ocupa de cel destinat accesarii de informatii despre baterie. Nu te ingrijora, caci utilizand acest cod nu va afecta functionarea telefonului.

1. Deschide telefonul si intra in meniul pentru apelare

2. Tasteaza #*#4636#*#*

3.Apeleaza numarul

4. Pe ecran vei primi o serie de informatii dintre care trebuie sa te uiti dupa cele legate de baterie

Aceasta metoda functioneaza pe majoritatea telefoanelor, insa sunt producatori sau modele ale unor producatori care nu au disponibila acest mod de afisare a informatiilor.

Nu exista niciun risc in a verifica uzura bateriei, de aceea ar trebui in special sa faci acest lucru dupa ce ai observat ca timpul de functionare intre incarcari a devenit mai mic si, cel mai important, este sa incarci corect telefonul in sesiuni scurte, evitand sa-l lasi la incarcat peste noapte sau la mai mult de 80%.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook